Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
3 αυγά
1 κούπα γιαούρτι
½ κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
½ κούπα παπαρουνόσπορους
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ½ λεμόνι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 φέτα λεμόνι και λίγες σταγόνες χυμό
Χτυπημένη σαντιγί
Τριμμένο ινδοκάρυδο
Επιπλέον παπαρουνόσπορους
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, τους παπαρουνόσπορους και το ξύσμα. Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά. Λαδώνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μίγμα και ισιώνουμε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια . Τσεκάρουμε και με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί και βγαίνει καθαρή η λάμα του. Μόλις ψηθεί, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά του για 5-7 λεπτά. Το ρεβανί πρέπει να είναι κρύο. Τρυπάμε αν θέλουμε την επιφάνειά του με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Το αφήνουμε να εμποτιστεί για 20 λεπτά περίπου. Στολίζουμε με σαντιγύ και τριμμένο ινδοκάρυδο.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.