search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:50
MENU CLOSE

Άφησαν εγκληματική οργάνωση να κάνει συγκέντρωση για τα Ίμια – Ερώτημα αν είχαν άδεια

31.01.2021 13:01
Άφησαν εγκληματική οργάνωση να κάνει συγκέντρωση για τα Ίμια – Ερώτημα αν είχαν άδεια - Media

Τρεισήμισι μήνες μετά τον επίσημο χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και την φυλάκιση σειράς στελεχών της για ένταξη σε αυτήν ή/και διεύθυνσή της, οι νεοναζί επανεμφανίστηκαν με τα επίσημα λάβαρα της εγκληματικής οργάνωσης στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς την παραμικρή ενόχληση από την αστυνομία!

 

Τρεισήμισι μήνες μετά τον επίσημο χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και την φυλάκιση σειράς στελεχών της για ένταξη σε αυτήν ή/και διεύθυνσή της, οι νεοναζί επανεμφανίστηκαν με τα επίσημα λάβαρα της εγκληματικής οργάνωσης στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς την παραμικρή ενόχληση από την αστυνομία!

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου οπαδοί της εγκληματικής οργάνωσης συγκεντρώθηκαν στο μνημείο για τους πεσόντες των Ιμίων, πραγματοποιώντας μια τελετή μίσους «από τα παλιά», στο πλαίσιο της οποίας μάλιστα αναγνώστηκε επιστολή του έγκλειστου «φύρερ», Νίκου Μιχαλολιάκου.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε εθνικιστικό ιστότοπο, πέραν του προκλητικού της επανεμφάνισης καθ’ αυτήν, οι Χρυσαυγίτες δεν τηρούσαν ούτε τις στοιχειώδεις αποστάσεις για τον κορωνοϊό, χωρίς και πάλι να έχουν οποιαδήποτε ενόχληση από την αστυνομία.

 

Αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο μνημείο των Ιμίων, με παρουσία της αστυνομίας. Ενώ το…

Δημοσιεύτηκε από Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά στις Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021

Την ίδια στιγμή που με την επίκληση των έκτακτων μέτρων για τη μη διασπορά του covid19 τους τελευταίους μήνες η αστυνομία έχει καταστείλει σειρά κινητοποιήσεων, από τη βίαιη διάλυση των συγκεντρώσεων για το Πολυτεχνείο, που έλαβαν χώρα με όλα τα μέτρα προστασίας, μέχρι την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου αλλά και απεργιακές κινητοποιήσεις και φοιτητικές διαδηλώσεις. Τελευταίο περιστατικό, η άγρια καταστολή μιας μικρής συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, το απόγευμα της Παρασκευής, που κατέληξε σε κυνηγητό διαδηλωτών στη Σταδίου, από όπου και πολλοί προσήχθησαν κυριολεκτικά σηκωτοί από την ομάδα ΔΡΑΣΗ.

Ερώτημα αποτελεί δε αν οι διοργανωτές της εν λόγω συγκέντρωσης ζήτησαν και έλαβαν την άδεια από την ΕΛ.ΑΣ., όπως απαιτεί ο νόμος 4703/2020 που θέτει δρακόντειους περιορισμούς στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, αλλά και το σκεπτικό της έγκρισης της συγκέντρωσης μελών της εγκληματικής οργάνωσης, σε περίπτωση που αυτή δόθηκε από την Αστυνομία. Σημειώνεται ότι, βάσει του ίδιου νόμου, σχηματίζεται ήδη δικογραφία για το συλλαλητήριο χιλιάδων φοιτητών την προηγούμενη Πέμπτη ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ενώ δημοσιεύματα θέλουν να έχει σχηματιστεί δικογραφία και σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, για συγκέντρωση των “ηρώων”, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό κυβερνητικών στελεχών, υγειονομικών έξω από το υπουργείο Υγείας τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς, συμπληρώνει 100 μέρες ασύλληπτος, παρά τις διαβεβαιώσεις παραγόντων της ΕΛΑΣ αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για άμεση σύλληψή του. Το Σάββατο το twitter «πλημμύρισε» με μηνύματα χρηστών που σχολίαζαν το «φιάσκο» της ΕΛΑΣ και ζητούσαν την άμεση σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, υπό το χάσταγκ “#που_είναι_ο_Παππάς

Σημειωτέον δε ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ», τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Σταθμό Λαρίσης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, τρεισήμισι μήνες μετά την απόφαση – σταθμό του Εφετείου.

Καταγγέλλοντας την επανεμφάνιση των νεοναζί και την στάση της αστυνομίας, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά αναφέρει:

«Αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο μνημείο των Ιμίων, με παρουσία της αστυνομίας. Ενώ το πρωί η αντιφασιστική συγκέντρωση έγινε προσπάθεια να αποκλειστεί από την αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης οι φασίστες ανενόχλητοι έχουν υψώσει ελληνικές σημαίες και σημαίες με την σβάστικα.

Καταγγέλλουμε τον κ. Χρυσοχοΐδη και την στάση της αστυνομίας, που ανέχονται την παρουσία φασιστών, υποστηρικτών μιας εγκληματικής οργάνωσης, καταδικασμένης πλέον από το (δικό τους κιόλας) σύστημα δικαιοσύνης.

Με την στάση αυτή, στηρίζουν το μίσος. Με την στάση αυτή νομιμοποιούν την παρουσία της Χρυσής Αυγής στον δρόμο και είναι υπεύθυνοι για ο,τι προκύψει από αυτή.

Για άλλη μια φορά το κράτος δείχνει με ποιανού το μέρος είναι. Για άλλη μια φορά επιλέγει τους λύκους.

Εμείς όμως έχουμε δώσει μια υπόσχεση για μάχη απέναντι στο σκοτάδι του φασισμού. Και δε θα σταματήσουμε μέχρι την ολική εξάλειψη του.»

Κεντρική φωτογραφία: Αρχείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:45