search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:10
MENU CLOSE

Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου

06.10.2012 08:04
oldphotos1349361601541349510638.jpg

Η Αλήθεια πρέπει να λέγεται και να διαδίδεται όπως ο Λό­γος του Ευαγγελίου: απερίφραστα και οικουμενικά.

Η Αλήθεια πρέπει να λέγεται και να διαδίδεται όπως ο Λό­γος του Ευαγγελίου: απερίφραστα και οικουμενικά.
Γι’ αυτό και ο επαγρυπνών εις τας επάλξεις του ελληνισμού και της ορ­θοδοξίας μητροπολίτης Πειραιώς δεν παρέλειψε να αναδείξει και να μας ενημερώσει για το οικουμενικού ενδιαφέροντος θέμα τού στοματικού έρωτα, που βέβαια απασχολεί κάθε σοβαρό και εχέφρονα πολίτη!
Ο μητροπολίτης διαθέτει τη δεξι­ότητα να αναδεικνύει στους λόγους και στα κηρύγματά του το ουσιώδες, το αποκαλυπτικό και κυρίως το βα­θύ νόημα που κρύβεται πίσω από το επιφαινόμενο. Ο εμπνευσμένος δε λόγος του δεν αρκείται στα ιερά των κειμένων, αλλά τεκμαίρεται και από σοβαρές αναφορές παραπέμποντας με φιλολογική ευσυνειδησία σε ειδι­κά «περί πεολειχίας» άρθρα εφημε­ρίδων και σάιτ του Διαδικτύου.
Συγχρονιζόμενος με το πνεύμα των καιρών και τις επιταγές της τρέ­χουσας πραγματικότητας, ο μητρο­πολίτης ένιωσε την ανάγκη να εκδώ­σει βαρυσήμαντη ανακοίνωση σχε­τικά με την επικίνδυνη επιμήκυνση του θεόδοτου ανδρικού μέλους στη γυναικεία – και όχι μόνο, να υποθέ­σουμε – στοματική κοιλότητα…
«Παρακμή»…
Η κτηνώδης αυτή πράξη ενέχει κινδύνους σοβαρούς, σύμφω­να με ιατρικές έρευνες, οι οποίες επιβεβαι­ώνουν και σχετικά κείμενα της Παλαι­άς Διαθήκης. Ο μη­τροπολίτης σε μια εμβριθή θεολογικοϊατρική – επιστημονικοκοινωνική ανάλυση, που το δίχως άλλο καταδεικνύει ευ­ρύτητα πνεύματος και αντιλή­ψεων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: ο στοματικός έρωτας βλάπτει σοβαρά την υγεία – πέραν του ότι αποτελεί ηθικό εκπεσμό και καταδει­κνύει ψυχοσωματική παρακμή μετά εκφυλι­στικών στοιχείων…
Ο πάντα ανήσυχος για το ποίμνιό του μητρο­πολίτης ζητά εν κατακλείδι τη συνδρομή όλων των μέσων που δια­μορφώνουν την κοινή γνώμη σε μια συστράτευση προκειμένου να αντι­μετωπίσουμε αποτελεσματικά το δι­αχρονικό αυτό καρκίνωμα της ελεύ­θερης πεολειχίας ανά τον κόσμο:
«Καταδεικνύει όμως τήν τρομα­κτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων καί της πα­ραχρήσεως της θεοδότου ελευθερί­ας μας, γι’ αυτόν ακριβώς τό λόγο μέ πολλή πατρική αγάπη παρακαλούμε θερμώς όλους τούς υπευθύνους διαμορφώσεως της κοινής γνώμης αλλά και τους υπευθύνους διαχειρίσεως των πραγμάτων του κόσμου μας νά αντιληφθούν επιτέλους την ευθύνη τους καί τό χρέος τους απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου καί στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή».
Η επισήμανση του κινδύνου που ενέχει δυστυχώς η διαδεδομένη αυ­τή διαστροφή, δεν σηκώνει αμφισβή­τηση. Αποτελεί ιατρικό τετελεσμένο – μάλιστα, αναφέρονται οι ασθένει­ες με την ακριβή τους ορολογία – ότι ο στοματικός έρωτας ενέχει τους κινδύνους των απολαύσεων – καρκί­νο, τρομαχτικούς ιούς, σωματικό εκ­φυλισμό και ηθικό εκπεσμό.
Η βαρυσήμαντη αυτή πνευματι­κή κατάθεση του Αγίου Πατέρα έχει ως κύριο και βασικό αποδέκτη την ίδια την Ιστορία της Ανθρωπότητας, η οποία μέχρι σήμερα βάδιζε εν αγνοία της επί ξηρού ακμής. Έτσι η μητροπολιτική επισήμανση – παρέμβαση πρέπει να καταχω­ριστεί ανάμεσα στις μεγάλες πνευματι­κές προσφορές, όπως ίσως πλάι σε αυτήν της Θεωρίας της Σχετικότητας. Είναι πλέον επιβε­βαιωμένο και ιατρικώς ότι, εκτός της μολύνσεως του σώματος με σο­βαρότατες ασθένειες, οι οποίες αναφέρονται με ανατριχιαστικούς ια­τρικούς όρους, με την αποτρόπαιη αυτήν πράξη κατακρημνίζεται ο άνθρωπος στον σκοτεινό και αβυσ­σαλέο κόσμο των ζωωδών ενστίκτων.
Η ίδια δε η πεολειχία, θα τολμού­σαμε να συμπληρώσουμε με τις ελάχιστες δυνάμεις μας, προς επίρρωση του κηρύγματος, αποτελεί μιαν αποτρόπαιη ανθρωποφαγική αναπαράσταση, η οποία οπισθογυρίζει τον ανθρώπινο πολιτισμό πέραν της εποχής των σπηλαίων.
Μελετώντας μετά αναλόγου προ­σοχής τη μητροπολιτική αυτήν ανα­κοίνωση – επέμβαση που ανατρέ­πει τα πανανθρώπινα σεξουαλικά δεδομένα φέρνοντας στο φως τους τρομαχτικούς κινδύνους που ενέ­χει ο στοματικός έρωτας για την ανθρώπινη υγεία και ψυχική καθα­ρότητα, είναι σίγουρο πλέον ότι η Ιστορία του πολιτισμού μας εισέρ­χεται σε μια νέα φάση εξαγνισμού και ασφαλείας, που το δίχως άλλο τη χρωστά στον ρηξικέλευθο μη­τροπολίτη, στον οποίο πλέον η αν­θρωπότητα οφείλει ουρανομήκεις χάριτες!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:06