search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:42
MENU CLOSE

Επίδειξη ισχύος από την Τουρκία: Παρουσιάζει τους βαλλιστικούς πυραύλους BORA, λίγο μετά τις υπογραφές Ελλάδας-Γαλλίας για τα Rafale

01.02.2021 14:21
Επίδειξη ισχύος από την Τουρκία: Παρουσιάζει τους βαλλιστικούς πυραύλους BORA, λίγο μετά τις υπογραφές Ελλάδας-Γαλλίας για τα Rafale - Media
Την εκτίμηση ότι η Τουρκία «παίζει σε διπλό ταμπλό», καθώς από τη μία πλευρά εξαπολύει «επίθεση φιλίας» προς τη Δύση και από την άλλη συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τους εξοπλισμούς της με προηγμένα οπλικά συστήματα, κάνουν διεθνή ΜΜΕ.

Βαλλιστικοί πύραυλοι made in Turkey

Συγκεκριμένα, το Ahval, γράφει ότι η εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία πρόσκειται στο καθεστώς Ερντογάν, λίγο μετά την υπογραφή μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για τα 18 Rafale, έσπευσε να παρουσιάσει το τουρκικής κατασκευής -από την εταιρεία ROKETSAN– συστήματος βαλλιστικών πυραύλων BORA, που βασίζεται στο κινεζικό B-611.
Η εφημερίδα έγραψε ότι το BORA «χτύπησε με επιτυχία το στόχο του, αφού χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε πραγματικές συνθήκες μάχης, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Δαγκάνα στο βόρειο Ιράκ», ενώ σημειώνεται ότι η Τουρκία προτίθεται να εξάγει το πυραυλικό αυτό σύστημα, το οποίο συναρμολογεί και βελτιώνει.

Εντός εμβέλειας η Ελλάδα

Από την πλευρά του, το πρακτορείο Anadolu σημείωσε ότι «το κατώφλι της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή βασανίζεται από κούρσα εξοπλισμών για βαλλιστικούς πυραύλους και όπλα μαζικής καταστροφής. […] Η Συρία και το Ιράν διαθέτουν μεγάλη ισχύ σε πυραύλους αυτού του είδους».
Αναλυτής στο National Intetest σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός εμβέλειας του BORA, γεγονός που εντείνει τους εξοπλισμούς και στην περιοχή του Αιγαίου, καθώς η Ελλάδα αισθάνεται υποχρεωμένη να απαντήσει στα οπλικά συστήματα της Τουρκίας. Παράλληλα επισημαίνει την προσοχή της Άγκυρας έναντι της Ρωσίας, παρά την αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών.
Πηγή φωτο: ROKETSAN
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33