search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:38
MENU CLOSE

Δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Eurobank κατέθεσε η Εθνική

06.10.2012 10:06
Δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Eurobank κατέθεσε η Εθνική - Media

Την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση όλων των κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής η Εθνική Τράπεζα.

Την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση όλων των κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής η Εθνική Τράπεζα.

Η ΕΤΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, προσφέρει ως αντάλλαγμα νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με νέα ονομαστική αξία 1 ευρώ ανά μετοχή, με σχέση 58 νέες μετοχές, έναντι κάθε 100 μετοχών της Eurobank. 

«Εφόσον επιτευχθεί η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Eurobank, οι νυν μέτοχοι της ΕΤΕ και οι νυν μέτοχοι της Eurobank θα εκπροσωπούνται στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΕ κατά 75% και 25% αντίστοιχα», επισημαίνεται.

Το νέο σχήμα θα ονομάζεται Όμιλος ΕΤΕ, το ενεργητικό του θα ανέρχεται σε 177,7 δισ. ευρώ και θα διαθέτει ισχυρό δίκτυο διανομής μέσω 925 υποκαταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και βελτιωμένη παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη με ισχυρές θέσεις σε βασικές περιφερειακές αγορές όπως η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σερβία.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΤΕ, Γεώργιος Ζανιάς, επεσήµανε ότι η δηµόσια πρόταση που ανακοινώθηκε σήµερα, στοχεύει στη δηµιουργία ενός διευρυμένου τραπεζικού οµίλου στην Ελλάδα που θα διαδραµατίσει «τον καίριο ρόλο του πυλώνα σταθεροποίησης του ελληνικού χρηµατοπιστωτικού συστήµατος και θα παράσχει την απαραίτητη χρηµατοδότηση που θα στηρίξει την ελληνική οικονοµική ανάκαµψη».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νικόλαος Νανόπουλος, δήλωσε ότι το δ.σ. της τράπεζας θα αξιολογήσει «περαιτέρω, με εποικοδομητικό πνεύμα», την προτεινόμενη επιχειρηματική ενοποίηση «με γνώμονα το συμφέρον όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, των πελατών, των μετόχων και της ελληνικής οικονομίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:38