search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:31
MENU CLOSE

Ανησυχία Αρκουμανέα: Πιθανό σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

02.02.2021 10:01
Ανησυχία Αρκουμανέα: Πιθανό σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων - Media
Ο προεδρος του ΕΟΔΥ

 

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα, Τρίτη, έκρουσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. 

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος ΕΟΔΥ

Αυτό, ενισχύει το σενάριο ότι η κυβέρνηση, εξετάζοντας συνεχώς τα δεδεμένα μαζί με την επιτροπή των ειδικών, δεν αποκλείεται να αποφασίσει περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

Ήδη, από σήμερα, σε εφαρμογή τέθηκαν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τη λειτουργία του κλάδου της εστίασης «για την ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού».

Την ίδια στιγμή, με δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης διέψευσε τα σενάρια για ένα νέο σκληρό lockdown το προσεχές διάστημα.

«Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown», επισήμανε.

«Είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα-μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα,εβδομάδα», διευκρίνισε παράλληλα σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πάντως, η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας και τον κίνδυνο για τρίτο κύμα είναι έκδηλη στην επιτροπή των ειδικών.

Ενδεικτικά, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δ. Σαρηγιάννης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα κορωνοιού την ημέρα γύρω στα μέσα Μαρτίου, κάτι που θα σήμανει και μεγάλη ένταση για το σύστημα υγείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50