search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:38
MENU CLOSE

Η Ευρώπη ήταν και παραμένει στρατηγική μας επιλογή δηλώνει ο Τσίπρας

06.10.2012 17:37

 «Η Ευρώπη ήταν και παραμένει στατηγική μας επιλογή» σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

 «Η Ευρώπη ήταν και παραμένει στατηγική μας επιλογή» σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι «η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό είναι ακόμη εκείνη που του δίνουν οι αντίπαλοί μας».

Αναφερόμενος στις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, αναφέρει: «Η γερμανική Σοσιαλδημοκρατία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο συνομιλητής της στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, μια παράταξη που έχει πρόταση για την Ευρώπη».

Προσθέτει ότι «ο Χέλμουτ Σμιτ, για παράδειγμα, μιλά διαρκώς την ίδια γλώσσα που μιλάμε κι εμείς για το αδιέξοδο της κυριάρχης πολιτικής».

Σημειώνει ότι η κρίση βαθαίνει «και άρα πρέπει να στραφούμε ξανά στις κεϊνσιανές πολιτικές».

Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στείλει ποτέ ειδικό απεσταλμένο στην καγκελαρία, απαντά: «Μα, αν το κάναμε, θα το λέγαμε; Υπάρχουν, ως γνωστόν, πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:38