search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:05
MENU CLOSE

Οινόφυτα: Ξυλοδαρμός μεταναστών εργατών γιατί ζητησαν… δεδουλευμένα

03.02.2021 09:27
Οινόφυτα: Ξυλοδαρμός μεταναστών εργατών γιατί ζητησαν... δεδουλευμένα - Media

 

Σκήνες που παραπέμπουν στην Νέα Μανωλάδα εξελίχθηκαν πριν λίγες μέρες στην περιοχή των Οινοφύτων στην Βοιωτία.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Νομού Βοιωτίας, την προηγούμενη εβδομάδα δύο μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από γνωστό εργολάβο της περιοχής, όταν πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο, «εκείνος απάντησε με χειροδικίες που αποτέλεσμα είχαν τον, ευτυχώς, ελαφρύ τραυματισμό του ενός συναδέλφου και το σπάσιμο των γυαλιών του ενώ συνεχής ήταν η εξύβριση και οι απειλές».

Το βίαιο περιστατικό, με άμεση παρέμβαση του Συνδικάτου, καταγγέλθηκε στην αστυνομία και ζητήθηκε να κινηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει απασχολήσει τις αρχές.

Όμως ο εργολάβος επέλεξε να δώσει συνέχεια. Τη Τετάρτη 27/1, αναφέρει το Συνδικάτο, «ο ίδιος μαζί με άλλο ένα τσιράκι του πήγαν στο σπίτι του καταγγέλλοντα, τον ξαναχτύπησαν και φεύγοντας τον απείλησαν πως αν συνεχίσει θα ξανάρθουν για να του κάψουν το σπίτι».

Ο άτυχος μετανάστης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου για τις πρώτες βοήθειες και ύστερα μετέβη στο Αστυνομικό τμήμα Σχηματαρίου για να καταγγείλει και το νέο γεγονός.

«Καταγγέλλουμε τα συγκεκριμένα περιστατικά και τον συγκεκριμένο εργολάβο και ζητάμε άμεσα από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι, πριν να είναι αργά. Τέλος, τις ευθύνες τους πρέπει να αναλάβουν και οι εταιρείες που συνεργάζονται με τον συγκεκριμένο εργολάβο, όπως μεγάλες αποθήκες σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Οινοφύτων, γιατί ανέχονται και υποθάλπουν τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές και ενέργειες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Νομού Βοιωτίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:04