search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:34
MENU CLOSE

Νίκος Σύψας: Απαραίτητο να ληφθούν αυστηρά νέα μέτρα (Video)

03.02.2021 20:02
Ν. Σύψας: Παράταση του lockdown έως 21 Δεκεμβρίου - Χριστούγεννα μόνοι μας - Media

 

Σκληρότερα νέα μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Αττική, πρότεινε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, με τα κρούσματα σε όλη την περιφέρεια να κινούνται καθημερινά ανοδικά.

O καθηγητής τόνισε πως ο κορωνοϊός επελαύνει, καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία, με αποτέλεσμα να κρίνει απαραίτητη την άμεση και ακαριαία λήψη «αυστηρών μέτρων».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σύψας διευκρίνισε πως και οι δύο περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» και πως είναι ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα. Το ίδιο ισχύει, σύμφωνα με τον ίδιο και για την Πάτρα.

«Ειδικότερα, περιοχές της Αττικής όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων, σημαίνοντας συναγερμό», τόνισε και επανέλαβε πως όλα τα μέτρα παραμένουν πάνω στο τραπέζι των ειδικών, καθώς ακόμα και στα σχολεία παρουσιάζονται κρούσματα, γεγονός που δεν τα καθιστά άνοσα, ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσουν δραστηριότητες. 

Δείτε στο 9.47′

Εξαδάκτυλος: Πρέπει να κλείσουν τα σχολεία

Υπέρ της πεποίθησης ότι πρέπει να κλείσουν τώρα τα σχολεία τάχθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος,  καθώς «αυτή τη φορά διαπιστώνουμε ότι έχουμε και πολλές αναφορές κρουσμάτων από σχολεία».

Με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επισήμανε στο Mega ότι το βρετανικό στέλεχος είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει παντού.

«Αν μεταδίδεται 50% ταχύτερα, θα μας υποχρεώνει να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα που θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές. Είναι σαφές ότι η δραστηριότητες που ξεκίνησαν από τις 11/1 και μετά άφησαν αποτύπωμα που δεν φέρουν αμφισβήτηση», ανέφερε.

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση»

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου για να ληφθούν μέτρα. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού», υπογράμμισε.

«Στο διάστημα 14/12 με 2/1 το click away σε συνδυασμό με κομμωτήριακυνήγι και ψάρεμα απέδειξαν ότι δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας», σημείωσε.

Επιπλέον, χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν εμβολιάζονται υγειονομικοί, δεδομένου ότι διαχειριζόμαστε τη μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός νοσοκομείων, όπου αναζητούν αγωνιωδώς τρόπο για να εμβολιαστούν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:30