search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:49
MENU CLOSE

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει το εμβόλιο σε άλλοθι απραξίας

04.02.2021 09:05
Νάσος Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση επί 20 ημέρες συγκάλυπτε την υπόθεση Λιγνάδη - Media

 

«Η πλειοψηφία των μολύνσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, γίνεται στους χώρους εργασίας και στα μέσα μεταφοράς», σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ITV των Ιωαννίνων.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση «δεν έχει πάρει μέτρα πουθενά στην Ελλάδα για την αποτροπή της διασποράς στους δύο αυτούς σημαντικούς χώρους».

«Γι’ αυτό κάθε φορά εκτινάσσονται τα κρούσματα με το που χαλαρώνουν λίγο τα περιοριστικά μέτρα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «και ο εμβολιασμός προχωρά πολύ αργά, εφόσον δεν αίρεται το καθεστώς της πατέντας, ώστε να παράγονται τα εμβόλια πιο γρήγορα και πιο μαζικά στις ευρωπαϊκές χώρες, μία πρόταση που εδώ και καιρό στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Συμπλήρωσε πως «ήδη το Συμβούλιο της Ευρώπης υπερψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ οι εκπρόσωποι της ΝΔ την καταψήφισαν» και κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ, καθώς μέχρι τώρα έχει μείνει άπραγη».

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι «έχει μετατρέψει το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας».

Για την οικονομία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η Ελλάδα το 2020 είχε τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους». Μετέφερε τον φόβο που εκφράζουν οι εκπρόσωποι της εστίασης στις επαφές που έχει μαζί τους ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το 40% με 50% των μαγαζιών δε θα μπορέσουν να ξανανοίξουν.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει «άμεσα ουσιαστικά μέτρα, προτού είναι πολύ αργά» και ανέφερε συγκεκριμένα: Κάλυψη από το κράτος των εισφορών των εργαζομένων στις πληττόμενες επιχειρήσεις, μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, εφαρμογή σχήματος ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, με διαγραφή ενός κομματιού και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε δόσεις, άμεση κατάργηση του πτωχευτικού νόμου.

Ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε πως «το βασικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα είναι να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία και με καθημερινή δράση και προτάσεις να εξασφαλίσει ότι θα νικήσει η ζωή». Σχολίασε πως «τα εκλογικά σενάρια που τροφοδοτεί συνεχώς η κυβέρνηση οφείλονται στον πανικό της για τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις που έρχονται», για να επισημάνει ότι «εμείς θα είμαστε έτοιμοι, όχι απλά για να ανταποκριθούμε σε κάθε ενδεχόμενο, αλλά για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η επόμενη κυβέρνηση της χώρας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48