search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:55
MENU CLOSE

HΠΑ: Ο αντιεμβολιαστής «σαμποτέρ» 570 εμβολίων θεωρεί… επίπεδη τη Γη και «ψεύτικο» τον ουρανό

04.02.2021 10:59
HΠΑ: Ο αντιεμβολιαστής «σαμποτέρ» 570 εμβολίων θεωρεί... επίπεδη τη Γη και «ψεύτικο» τον ουρανό - Media

 

Ένας άντρας που κατέστρεψε εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού στο Ουισκόνσιν τελικά αποκαλύφθηκε ότι δεν είναι μόνο οπαδός του εντιεμβολιαστικού κινήματος αλλά και της «θεωρίας» ότι η γη είναι… επίπεδη!

Ο 46χρονος Steven Brandenburg συνελήφθη στα τέλη Δεκεμβρίου, αφού σκόπιμα κατέστρεψε 570 δόσεις του εμβολίου αφαιρώντας δύο φορές ένα κουτί που περιείχε τα φιαλίδια του εμβολίου από το ψυγείο, στο οποίο φυλασσόταν, στο Advocate Aurora Health Systems στο Grafton του Ουισκόνσιν.

Τα εμβόλια μπορούν να επιβιώσουν μόνο για 12 ώρες έξω από το ψυγείο, κάτι που ο Brandenburg, ως φαρμακοποιός, γνώριζε πριν χορηγηθούν στη συνέχεια οι δόσεις αυτές σε 57 ασθενείς.

Από τότε νέες πληροφορίες ήρθαν στο προσκήνιο σχετικά με τον Brandenburg χάρη σε ένα ένταλμα αναζήτησης του FBI που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το The Daily Beast. Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι το FBI μπόρεσε να αναλύσει δεδομένα από το iPhone του, έναν φορητό υπολογιστή και ένα «στικάκι» που έδειξε μερικές από τις θεωρίες συνωμοσίας τις οποίες πιστεύει.

Απίθαες θεωρίες συνωμοσίας

Εκτός του ότι πίστευε ότι το εμβόλιο περιείχε ένα μικροτσίπ που θα “απενεργοποιούσε τον έλεγχο των γεννήσεων των ανθρώπων και θα έκανε τους ανθρώπους στείρους”, πίστευε επίσης ότι η γη είναι επίπεδη και ότι ο ουρανός είναι… fake.

«Μερικές από τις θεωρίες συνωμοσίας του Μπράντενμπουργκ είναι ότι η γη είναι επίπεδη, ο ουρανός δεν είναι πραγματικός, αλλά μια ασπίδα που έχει τεθεί από την κυβέρνηση για να αποτρέψει τα άτομα να βλέπουν τον Θεό και ότι έρχεται η Ημέρα της Κρίσης», σημειώνεται στο διαβιβαστικό έγγραφο του FBI.

Σύμφωνα με μία από τους συναδέλφους του, τη Sarah Sticker, ο Brandenburg έφερε πάντα πάνω του ένα πιστόλι όταν εργαζόταν, «σε περίπτωση που ο στρατός έρθει να τον πάρει.» Είπε επίσης στους ερευνητές ότι τον είχε δει να ερευνά το κουτί των φιαλιδίων στον υπολογιστή του για να δει εάν υπήρχε τρόπος παρακολούθησης της θερμοκρασίας των φιαλιδίων.

Η Γκρέτσεν, η σύζυγος του Brandenburg, άφησε τον σύζυγό της, ισχυριζόμενος ότι φοβόταν για τη ζωή της και τη ζωή των παιδιών τους, καθώς αποθήκευε χύμα τρόφιμα και όπλα σε χώρους που νοίκιαζε καθώς φοβόταν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει επίθεση στο ηλεκτρικό δίκτυο και στο δίκτυο υπολογιστών της Αμερικής.

Ο Branbdenburg πάντως αντιμετωπίζει έως και 10 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 250.000 δολάρια για κάθε κατηγορία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:55