search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:55
MENU CLOSE

Έβρος: Πέρασε το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού

04.02.2021 11:19
Έβρος: Πέρασε το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού - Media

Το γνωστό πρόβλημα που απασχολεί κάθε χρόνο τη Θράκη έρχεται και φέτος στην επιφάνεια. Πρόκειται για τη στάθμη του ποταμού Έβρου που ανεβαίνει κάθε χρόνο και δημιουργεί προβλήματα σε καλλιέργειες και ιδιοκτησίες.

Εστι, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Εθνος πέρασε το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου στο κεντρικό και νότιο τμήμα του και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Πετάλου, με αποτέλεσμα οι επόμενες 24 ώρες να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για μία τεράστια έκταση, η οποία οριοθετείται από το ύψος των Λαγυνών και του Τυχερού στο Δήμο Σουφλίου μέχρι τις Φέρρες του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, αυτήν τη στιγμή το ύψος της στάθμης του νερού του ποταμού στην περιοχή του Πετάλου έχει φτάσει στα 6,25 μέτρα, με το όριο συναγερμού να βρίσκεται στα 6 μέτρα.

Κατά τον ίδιο το πρόβλημα δημιουργείται μέσα στο έδαφος της Τουρκίας, αφού οι γείτονες αφήνουν ανεξέλεγκτο το φουσκωμένο παραπόταμο Εργίνη, ο οποίος μεταφέρει τεράστιες ποσότητες νερού στον Έβρο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς, αυτή τη στιγμή χύνονται στον Έβρο από τον Εργίνη 1.370 κυβικά μέτρα νερού το δευτερόλεπτο.

«Στο βόρειο Έβρο είμαστε καλά. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αφού οι Βούλγαροι ελέγχουν τις ποσότητες νερού.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον κεντρικό και νότιο τμήμα του νομού, στη συμβολή του ποταμού Έβρου με τον παραπόταμο Εργίνη, όπου έχουμε μεγάλες ποσότητες νερού. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες.

Ήδη, έχουμε ειδοποιήσει όλους τους κατοίκους να μην πλησιάζουν το ανάχωμα, αλλά και την εταιρεία που κατασκευάζει το φράκτη να απομακρύνει τα μηχανήματά της», λέει στο ethnos.gr κ. Πέτροβιτς.

Σε περίπτωση που συνεχίσει και τις επόμενες ώρες να πέφτει μεγάλη ποσότητα νερού στον Έβρο από την Τουρκία και πλημμυρίσει ο ποταμός, θα δοθεί η χαριστική βολή σε πολλούς παραποτάμιους οικισμούς, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα επουλώσει τις πληγές τους από την κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:55