search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:34
MENU CLOSE

Κεραμέως: Δεν θα κλείσουν τα σχολεία

04.02.2021 17:51
Κεραμέως: Δεν θα κλείσουν τα σχολεία - Media

 

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε στο Mega ότι δεν θα γίνει καμία συζήτηση των ειδικών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για το κλείσιμο των σχολείων.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ζήτημα να κλείσουν τα σχολεία την Παρασκευή απάντησε ότι «όπως ξέρετε υπάρχει μια απόφαση της Κυβέρνησης στη βάση της εισήγησης των ειδικών και αυτή τη στιγμή λειτουργούν όλα τα σχολεία στη χώρα με εξαίρεση τα Λύκεια τα οποία βρίσκονται στις περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί κόκκινες».

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων. Παρακολουθούμε βήμα-βήμα, μέρα -μέρα τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, είμαστε σε τακτική επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε στη βάση των εισηγήσεων που μας δίνουμε σχετικά με τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών» επισήμανε.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στις ανακοινώσεις για τα σχολεία, είπε ότι οι μαθητές θα έχουν τη Δευτέρα το ίδιο πρόγραμμα που έχουν και σήμερα, ενώ υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη συζήτηση για το θέμα των σχολείων. παρακολουθούμε ακριβώς την εξέλιξη όπως σας είπα και κατά τα λοιπά λειτουργούν τα σχολεία μας με όλα τα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης.

«Και εδώ θα ήθελα να παρακαλέσω εκ νέου τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές Λυκείου να υποβάλλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που έχουμε δημιουργήσει προκειμένου να εξετασθούν δωρεάν για covid σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα» πρόσθεσε.

Αλλαγές στα ΑΕΙ: «Το νομοσχέδιο θα διορθώσει παθογένειες δεκαετιών»

Για το νομοσχέδιο που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στα ΑΕΙ, απάντησε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής, το οποίο έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών.

Θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο Πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6; διερωτήθηκε η υπουργός.

«Επιτρέποντας το τον παραπλανούμε. Άρα λοιπόν το νομοσχέδιο θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής. Ενισχύει τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια» συμπλήρωσε, δείχνοντας ότι αγνοεί πλήρως της διαμαρτυρίες των ακαδημαϊκών, φοιτητικών και εκπαιδευτικών κοινοτήτων.

«Δεύτερον, ελεγχόμενη είσοδος στα Πανεπιστήμια, το οποίο ισχύει διεθνώς σε τόσα Πανεπιστήμια.  Στόχος είναι να δώσουμε στα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια αυτό που δεν έχουν: το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει» είπε.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόβλημα εντοπίζεται και στην υπαγωγή του ειδικού σώματος της αστυνομίας στον έλεγχο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κι όχι στον έλεγχο των πρυτανικών αρχών του εκάστοτε πανεπιστημίου.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το πειθαρχικό δίκαιο για τους φοιτητές, το οποίο θα επιβάλει ποινές από την απαγόρευση συμμετοχής σε εξετάσεις, την προσωρινή αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας και φτάνουν έως και την οριστική διαγραφή και την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:34