search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:58
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Προς απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική

05.02.2021 13:47
Κορωνοϊός: Προς απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική - Media

 

Προς ακόμα μεγαλύτερη σκλήρυνση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται ότι προσανατολίζεται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας μπροστά στο νέο «φούντωμα» της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr, Αττική, Πάτρα και Θεσσαλονίκη αναμένεται να ενταχθούν σε μια νέα κατηγορία στον υγειονομικό χάρτη, αυτή με το βαθύ κόκκινο, όπου θα εφαρμόζονται μέτρα σκληρού lockdown.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί για την Αττική κατά τα Σαββατοκύριακα, φαίνεται ότι έχει ήδη κλειδώσει, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα σχετικά με τα υπόλοιπα μέτρα που συνοδεύουν την καραντίνα.

Προτάσεις για σκληρό lockdown

Όσον αφορά στις άλλες δύο περιοχές, αλλά και την Χαλκίδα, φαίνεται ότι οι προτάσεις των ειδικών συγκλίνουν προς lockdown τύπου Μαρτίου του 2020, δηλαδή, κλείσιμο λιανεμπορίου, αλλά και των σχολείων και αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών. Επίσης, σύμφωνα με το protothema.gr, πρόβλημα παρουσιάζει και η περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Για την ώρα ερωτηματικό αποτελεί τι μέλλει γενέσθαι με την Αττική, η οποία «βράζει» από κρούσματα, δηλαδή τι θα προτείνουν οι επιστήμονες για το λιανεμπόριο και τα σχολεία, δεδομένου του μητροπολιτικού χαρακτήρα της περιοχής.

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, το click-in-shop αναμένεται να εγκαταλειφθεί και να επιστρέψει το καθεστώς του click away για τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου, αν και από όλες τις πλευρές αναγνωρίζεται ότι ολικό κλείσιμο θα έχει δραματικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις, αλλά και συνολικά για την οικονομία της χώρας.

Ένα άλλο ζήτημα αφορά στις μετακινήσεις με το «SMS 6» στο 13033, για κατοικίδιο ή σωματική άσκηση, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται δηλαδή η αλλαγή περιοχής για άθληση, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος κωδικός έχει συνεχώς αυξητικές τάσεις.

Κεραμέως: Καμία εισήγηση για κλειστά σχολεία

Ειδικά για τα σχολεία, πάντως, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να κλείσουν, λέγοντας στον ρ/σ Θέμα FM ότι το θέμα αυτό «δεν υπάρχει καν στην ατζέντα της Επιτροπής», ότι «δεν υπάρχει εισήγηση ούτε για το κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων» και ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα μετάδοσης εντός των σχολικών συγκροτημάτων «δεν είναι μεγάλο».

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ που γίνονται είναι στο 0,23%, τα κλειστά τμήματα είναι 0,29%, ενώ τα κλειστά σχολεία στο 0,5%» και απαντώντας σε ειδικούς που ζητούν να κλείσουν τα γυμνάσια, σημείωσε ότι πρόκειται για «μεμονωμένες δηλώσεις τις οποίες δεν σχολιάζει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33