search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:34
MENU CLOSE

Βίντεο των «NYT»: Εξηγεί πως πεθαίνουν οι άνθρωποι από τον κορωνοϊό (Video)

05.02.2021 14:03
Βίντεο των «NYT»: Εξηγεί πως πεθαίνουν οι άνθρωποι από τον κορωνοϊό (Video) - Media

 

Τον τρόπο με τον οποίο ο κορωνοϊός επιτίθεται στον ανθρώπινο οργανισμό περιγράφει απλά και κατανοητά με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων και τρισδιάστατων απεικονίσεων το βίντεο των New York Times.
Το βίντεο που φέρνει σε αποκλειστικότητα «Η Καθημερινή» δείχνει πως ο κορωνοϊός προσβάλλει τους πνεύμονες και πως εμποδίζει το οξυγόνο να μεταφερθεί μέσω αυτών στα όργανα του σώματος μας. 
«Μοιάζει με ένα παχύ στρώμα μπογιάς στους τοίχους ενός δωματίου». Με τον τρόπο αυτόν οι επιστήμονες εξηγούν πως καταστρέφονται οι πνεύμονες από τον Covid-19. Εξηγεί επίσης πως ενώ τις δυο πρώτες ημέρες ο ιός δεν φαίνεται να καταστρέφει τους πνεύμονες, τις αμέσως επόμενες η εικόνα αλλάζει δραματικά. 
Το δύσκολο διάστημα είναι εκείνο των 7-10 ημερών όταν αναπτύσσεται το Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ARDS) και μόλις γίνει αυτό η πτώση του οργανισμού είναι ραγδαία. Και οι επιστήμονες καταλήγουν: «Όσο περισσότερο μείνει κάποιος διασωληνωμένος τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να επιστρέψει και να γίνει καλά»
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:34