search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:05
MENU CLOSE

Η ζωή στα μανταλάκια – «Το έζησα και εγώ» φωνάζει το ένα θύμα μετά το άλλο

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2163
4-2-2021
07.02.2021 04:00
opera.jpg

 

Αναβρασμός επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο μετά τις αποκαλύψεις της ηθοποιού Ζέτας Δούκα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο Mega, η οποία υποστήριξε ότι πριν από 14 χρόνια υπέστη λεκτική και ψυχολογική βία από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη. 
Οι καταγγελίες της Δούκα είχαν ως αποτέλεσμα την αντίδραση του Κιμούλη. Ο θιασάρχης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Mega κάνοντας λόγο για γενικές και αόριστες καταγγελίες και τόνισε ότι είναι της μόδας μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου. 

Η καταγγελία της Δούκα ήταν μόνο η αρχή, καθώς και η Κατερίνα Γερονικολού μίλησε για εργασιακό εκφοβισμό. Σε ανάρτησή της στο Instagram η ηθοποιός αναφέρθηκε και εκείνη για τη συνεργασία της με τον καταξιωμένο ηθοποιό: «Με φόβισες, με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα, εσύ που μου έδωσες τον ρόλο. Με έκανες να βάζω στοίχημα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη συνεργασία μας. Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος». 
Άμεση ήταν η απάντηση του Κιμούλη για όσα είπε η Γερονικολού στην εκπομπή «Happy Day» στον Alpha. «Δεν έχω κάτι να πω τώρα και στην κυρία Γερονικολού. Αν τρόμαξε παίζοντας μαζί μου στις πρόβες, τι να κάνω τώρα;». 
Για τη δική της τραυματική εμπειρία για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη μίλησε και η Ευδοκία Ρουμελιώτη. 
«Ήμουν ένα κορίτσι 23 χρόνων, ήταν η τρίτη μου παράσταση, δεν ήμουν πρωταγωνίστρια, δεν είχα αυτή τη δύναμη στον χώρο για να μπορώ να μιλήσω, φοβόμουνα και πίστευα εάν έβγαινα να μιλήσω και τα έβαζα με τον Γιώργο Κιμούλη θα έκανα μια κακή αρχή στο θέατρο. Ήταν οι χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου. Αυτός ο άνθρωπος με κακοποίησε ψυχικά. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία».

Καταγγελίες δίχως τέλος
Σειρά πήρε η Δώρα Χρυσικού, που επίσης μέσω του Instagram έκανε κοινή δήλωση με τον Νίκο Ψαρά και μίλησαν για τη συνεργασία τους με τον Γιώργο Κιμούλη.
«Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα. Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη Ζέτα και τη συγχαίρουμε για το θάρρος της». 
Οι καταγγελίες των ηθοποιών δεν λένε να σταματήσουν. Ο Γιώργος Κιμούλης και η Κατερίνα Λέχου είχαν στο παρελθόν προσωπική και επαγγελματική σχέση. Με μια συγκλονιστική εξομολόγηση στη Φαίη Σκορδά, η Κατερίνα Λέχου μίλησε για όσα βίωσε επί σκηνής από τον γνωστό ηθοποιό. 
«Δεν ήξερα κάθε μέρα αν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω. Με έβριζε. Η λεκτική βία είναι σαν άγριο θηρίο, ζεις συνέχεια σε εγρήγορση, είσαι σε άμυνα… Είναι φοβερό πώς ξυπνάει ο φόβος μέσα σου. Φοβόμουν μην χαλάσω τη δουλειά, μην χαλάσω τη φήμη μου. Χωρίσαμε μετά και μπόρεσα και συνέχισα τη ζωή μου, βρήκα τον δρόμο μου. Εννοείται ότι έπινα και έπαιρνα Lexotanil».

Άλλη μια ηθοποιός που δεν έχει και εκείνη καλές αναμνήσεις από τη συνεργασία με τον Κιμούλη είναι η Κατερίνα Παπουτσάκη, η οποία συναντήθηκε μαζί του στη σκηνή του Θεάτρου Αθηνών το 2007. 
Η ηθοποιός μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για την τότε συνεργασία τους: «Τους πρώτους μήνες ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα με αποτέλεσμα να χάσω τη φωνή μου και ζορίστηκα πάρα πολύ! Ήταν μια πολύ δύσκολη συνεργασία, δεν είχαμε καμία απολύτως επαφή από τη στιγμή που έχασα τη φωνή και κλείστηκα στο καμαρίνι μου».
Ιδιαίτερα σημαντικά και τα όσα δήλωσε η Αιμιλία Υψηλάντη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού. Η σπουδαία ηθοποιός έκανε γνωστό ότι δέχθηκε ψυχολογική βία από τον Γιώργο Κιμούλη και μάλιστα ενώ η ίδια ήταν πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Όπως τόνισε «έχω προσωπική εμπειρία με τον Γιώργο Κιμούλη» καθώς «πριν από 30 χρόνια δούλεψα μαζί του κι ήμασταν μαζί με τη Μαριάννα Τουμασάτου, που δεν ξέρω αν κατάλαβε την άσκηση βίας από τον ίδιο προς εμένα. Είχε όμως την εξυπνάδα και τη σκηνική ευφυΐα να χρησιμοποιήσει εκλεπτυσμένες μεθόδους για να με ακυρώσει ως προσωπικότητα και καλλιτέχνη. Είναι πολύ δύσκολο να τα αποδείξω, αλλά κάποιοι συνάδελφοι νομίζω ότι το πήραν χαμπάρι». 

Κι άλλοι στον χορό
Ωστόσο οι αποκαλύψεις και για άλλους ηθοποιούς ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ύστερα από καταγγελίες μέσω δικηγόρου που κατέθεσαν. Με μια μακροσκελή ανάρτηση στα sosial media η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά ανακοίνωσαν ότι υπήρξαν θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.
«Ορμώμενες από το θάρρος των γυναικών που με αξιοπρέπεια και παρρησία κατήγγειλαν τη σεξουαλική κακοποίηση και τη σωματική και λεκτική βία, την οποία υπέστησαν από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την ισχύ και την υπεροχή τους έναντι των θυμάτων τους, προβαίνουμε σήμερα σε αυτή τη δήλωσή μας και ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο». 
Κάτω από τις αναρτήσεις των ηθοποιών με την καταγγελία τους, ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος πήραν θέση υπέρ των τριών γυναικών. 

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γ. Καπουτζίδης, απευθυνόμενος στην Αγγελική Λάμπρη, έγραψε: «Είμαι δίπλα σου! Όπως ήμουν και τότε, 22 χρόνια πριν, που ήρθες στο σπίτι μου κλαίγοντας αμέσως έπειτα από αυτό που συνέβη. Θα είμαι δίπλα σου και τώρα και για όσο χρειαστεί μέχρι να πάρεις τη δικαίωση που σου αξίζει». 
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος επίσης έγραψε: «Από τότε που μου το είπες για πρώτη φορά, έβλεπα στο βλέμμα σου πάντα αυτή τη σκιά. Από σήμερα τα μάτια σου θα λάμπουν για πάντα, χωρίς φόβο που τόσα χρόνια έκρυβες όπως μπορούσες… Σ’ αγαπώ και εύχομαι η κόρη σου να είναι ατρόμητη σε όλη της τη ζωή γιατί απλά η μητέρα της έπαψε να φοβάται». 
Δυο κυρίες του θεάτρου τοποθετήθηκαν υπέρ του Γιώργου Κιμούλη, η Ταμίλα Κουλίεβα και η Μάρα Δαρμουσλή, και με μια μετριοπαθή τοποθέτηση η Εβελίνα Παπούλια. Και το θρίλερ με τις καταγγελίες συνεχίζεται…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52