search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:10
MENU CLOSE

«Κάρμεν» των Antonio Gades και Carlos Saura

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2163
4-2-2021
07.02.2021 04:00
«Κάρμεν» των Antonio Gades και Carlos Saura - Media

Η καλύτερη παράσταση φλαμένκο στον κόσμο έρχεται στο Christmas Theater On Line!

Η «Κάρμεν» των Antonio Gades και Carlos Saura έρχεται στο Christmas Theater On Line δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει την καλύτερη παράσταση φλαμένκο στον κόσμο από το σπίτι!

Πρόκειται για μια σπουδαία χορογραφία, γεμάτη πάθος και συγκίνηση, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την εκρηκτική δύναμη του ισπανικού φλαμένκο.

Η καταξιωμένη σολίστ Βανέσα Βέντο ως Κάρμεν καταφέρνει να αποδώσει όλα τα πρόσωπα αυτού του ανυπέρβλητου χαρακτήρα που έγινε μύθος και ταυτίστηκε με την ισπανική εθνική ψυχή.

Γυναίκα επαναστάτρια, μάχεται υπέρ της ελευθερίας, ενώ την ίδια στιγμή, κυριευμένη από το πάθος της, φλερτάρει με τους άνδρες, προκαλώντας ζήλια και αντιπαλότητα. Δεν υπήρξε γυναίκα σατανική και δεν επεδίωξε ποτέ την ίντριγκα. Ήθελε, απλώς, να ζήσει ελεύθερα την αλήθεια της, υπερασπιζόμενη ό,τι αγαπούσε, ομολογώντας με θάρρος και χωρίς φόβο όταν έπαυε να αγαπά…

Η «Κάρμεν», εμπνευσμένη από την ομώνυμη νουβέλα του Προσπέρ Μεριμέ, αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο σπουδαία όπερα του Γάλλου συνθέτη και πιανίστα Ζορζ Μπιζέ.

Γεννήθηκε, λοιπόν, από ένα μυθιστόρημα που αργότερα έγινε όπερα, κατορθώνοντας να διαδοθεί σε όλον τον κόσμο. Σήμερα ζει στις καρδιές όλων μας, καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει δει ή έστω ακούσει για την «Κάρμεν» και την ιστορία της, που να μην έχει μαγευτεί από το πάθος, τη ζήλια της, τον έρωτα αλλά και το μοιραίο τέλος της…

Η μεταφορά της «Κάρμεν» σε μουσική, χορευτική και θεατρική παράσταση προκάλεσε θρίαμβο, ενώ υμνήθηκε για την πρωτοπορία της. Η παράσταση αυτή κατόρθωσε να εντάξει το φλαμένκο, ένα είδος χορού που κάποια χρόνια νωρίτερα θεωρούνταν παραδοσιακός, στις πιο διάσημες σκηνές χορού παγκοσμίως. Σήμερα, παραμένει σύγχρονη όσο ποτέ, με το κοινό να την αποθεώνει και τις κριτικές να είναι πάντα διθυραμβικές.

Στην παράσταση συμμετέχουν τέσσερις principal dancers, τριάντα χορευτές, πέντε τραγουδιστές και δύο μουσικοί – κιθαρίστες.

Όλοι μαζί, μας ταξιδεύουν στην αυθεντική Ανδαλουσία, ανάμεσα σε ταυρομαχίες, σε εικόνες όπου κυριαρχεί το κόκκινο και φυσικά στη ζωή μιας ηρωίδας – μύθου, που αποτέλεσε τον χαρακτήρα τής πιο ατίθασης γυναίκας σε όλον τον κόσμο.

Η «Κάρμεν» έρχεται, λοιπόν, στο Christmas Theater On Line με την υπογραφή της Compañía Antonio Gades και την υπόσχεση να μας μαγέψει!

Ποια όμως είναι η Κάρμεν; Τι «κρύβει» η υπόθεσή της;

Ο Μεριμέ εξιστορεί τα γεγονότα σαν να του συνέβησαν πραγματικά σε ένα ταξίδι του στην Ισπανία το 1830. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Σεβίλλη. Ο Δον Χοσέ, ένας απλοϊκός στρατιώτης, πέφτει στα «δίχτυα» του έρωτα από μια φλογερή τσιγγάνα. Σαγηνεύεται από την Κάρμεν και εγκαταλείπει τόσο τα στρατιωτικά του καθήκοντα όσο και τον παιδικό του έρωτα. Παράλληλα, μπλέκεται με το λαθρεμπόριο και από στρατιωτικός καταλήγει ληστής για τα… μάτια της!

Ωστόσο, η Κάρμεν ερωτεύεται τον ξακουστό ταυρομάχο Εσκαμίγιο. Παίρνει την απόφαση να τον εγκαταλείψει, παρ’ όλο που ξέρει ότι η «τιμωρία» της θα είναι ο θάνατος. Ο Χοσέ την πιέζει, όμως εκείνη δεν υποκύπτει. Προτιμά να μη ζει από το να χτυπά η καρδιά της χωρίς έρωτα… Μια μαχαιριά του Χοσέ φέρνει, λοιπόν, το μοιραίο τέλος της.

Η Κάρμεν θεωρείται, πια, συνώνυμο του φλαμένκο. Ένας χορός άκρως ερωτικός, γεμάτος πάθος για ελευθερία. Η Κάρμεν προτίμησε να ζήσει ελεύθερη και όχι υποταγμένη σε κανόνες που επιβάλλει η κάθε κοινωνία. Διεκδίκησε τον έρωτα και την ελευθερία, ενώ δεν δίστασε να υποστηρίξει τα «θέλω» της με κάθε τίμημα. Ακόμα και την ίδια της τη ζωή…

INFO

Christmas Theater On Line

Παρασκευή 5 και Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, στις 20.00

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, στις 16.00 και στις 20.00

Πρόσθετες πληροφορίες / κρατήσεις: τηλ.: 2117701700 | wwwHYPERLINK “http://www.christmastheater.gr/”.HYPERLINK “http://www.christmastheater.gr/”christmastheaterHYPERLINK “http://www.christmastheater.gr/”.HYPERLINK “http://www.christmastheater.gr/”gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:10