search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:21
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Δεν είμαστε στο τρίτο κύμα, λέει ο Κοντοζαμάνης, δηλώνει ετοιμότητα του υπ. Υγείας

05.02.2021 19:31
Κορωνοϊός: Δεν είμαστε στο τρίτο κύμα, λέει ο Κοντοζαμάνης, δηλώνει ετοιμότητα του υπ. Υγείας - Media
 
Ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωνε τα νέα περιοριστικά μέτρα, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, δήλωνε, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της κυβέρνησης για την πανδημία, ότι η χώρα δεν πλήττεται από το τρίτο κύμα του κορωνοϊού.
 
«Σίγουρα δεν είμαστε στο τρίτο κύμα. Αν είμαστε στα πρόθυρα θα το ξέρουμε τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τα στοιχεία τα οποία θα προκύψουν και θα επεξεργαστούμε» τόνισε ο Β. Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας.
 
Παράλληλα, ανέφερε ότι «έχουμε επεξεργαστεί ακόμη και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια για να είμαστε έτοιμοι» και προσέθεσε ότι η προσπάθεια που έχει γίνει για να στηριχτεί το ΕΣΥ αφορά πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί 7.500 προσλήψεις.
 
Προσέθεσε, δε, ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην προκήρυξη 918 επιπλέον θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού, καθώς και ότι το προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν άλλα 200 κρεβάτια ΜΕΘ, για τα οποία το προσωπικό έχει ήδη προσληφθεί και εκπαιδευτεί.
 
Επίσης αποκάλυψε ότι ενόψει ενός ενδεχόμενο τρίτου κύματος της πανδημίας, έχει συσταθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα ελέγχουν τα δεδομένα στις περιοχές της χώρας όπου η πανδημία φαίνεται πως ξεφεύγει, ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα πριν η κατάσταση επιδεινωθεί περισσότερο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:20