search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:44
MENU CLOSE

Πώς θα λειτουργήσει η αγορά στις «κόκκινες» περιοχές

05.02.2021 21:28
Πώς θα λειτουργήσει η αγορά στις «κόκκινες» περιοχές - Media

 

Μόνο σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, φούρνοι, φαρμακεία και καταστήματα τροφίμων θα λειτουργούν το Σάββατο, σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ενώ το λιανεμπόριο τις καθημερινές θα λειτουργεί μόνο με click away, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, συμπεριλαμβάνοντας την αλλαγή του ωραρίου των καταστημάτων αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί το Σαββατοκύριακο. 

Στις κόκκινες περιοχές εντάσσεται πλέον και η περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Για τις περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής από τις 6 Φεβρουαρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου:

  • Το λιανεμπόριο και οι δραστηριότητες που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει θα λειτουργούν πλέον με τη μέθοδο του click away.

  • Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

  • Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο.

  • Το Σάββατο θα παραμένουν κλειστά.

  • Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

  • Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης καθώς το επιδημιολογικό φορτίο αξιολογήθηκε σήμερα ως ιδιαίτερα αυξημένο και επικίνδυνο.

Η επιδημιολογική εικόνα των πέντε αυτών περιοχών, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνει αναγκαία τη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων σε σχέση με αυτά που ισχύουν για τις «κόκκινες» περιοχές, προκειμένου να αναστραφεί η πορεία εξάπλωσης του ιού. Πιο συγκεκριμένα στις περιοχές αυτές, σε ότι αφορά τα καταστήματα, από αύριο Σάββατο στις 6 το πρωί:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.
  • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18