search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:52
MENU CLOSE

Το νέο ωράριο λειτουργίας λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας έφερε ουρές στα Σούπερ-Μάρκετ (Photo)

06.02.2021 14:33
Το νέο ωράριο λειτουργίας λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας έφερε ουρές στα Σούπερ-Μάρκετ (Photo) - Media

 

Άδεισε το κέντρο της Αθήνας όπου λόγω νέου ωραρίου και απαγορεύσεων κυκλοφορίας ο συνωστισμός καταγράφεται σήμερα Σάββατο 6/2 στις παραλίες και τα… Σούπερ-Μάρκετ.

Τα Σούπερ-Μάρκετ στις κόκκινες περιοχές λόγω των νέων μέτρων και της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, λειτουργούν από σήμερα, 6 Φεβρουαρίου, με νέο μειωμένο ωράριο.

Το νέο ωράριο στα Σούπερ-Μάρκετ που προκύπτει από την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές δεκάδων ατόμων έξω από τα Σούπερ-Μάρκετ.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με τις ουρές που έχουν σχηματιστεί έξω από Σούπερ-Μάρκετ, καθώς αρκετοί είναι οι καταναλωτές που έσπευσαν να κάνουν τις αγορές τους. 

Το νέο ωράριο για τα Σάββατα

Τα Σούπερ-Μάρκετ στις «κόκκινες» περιοχές θα λειτουργούν κανονικά το Σάββατο, αλλά με νέο μειωμένο ωράριο. Ετσι, τα Σούπερ-Μάρκετ θα είναι ανοιχτά έως τις 17:00.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα ξεκινά από τις 18:00 του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου). Παρόλα αυτά, ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές θα προσέρχονται στα σούπερ μάρκετ για τις αγορές τους, παραμένει ο ίδιος και δεν αλλάζει.

Συνεχίζεται το μέτρο των περιορισμών στις μετακινήσεις, οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (Σούπερ-Μάρκετ, μίνι μάρκετ)» ή να μετακινηθούν με το έντυπο – βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. Όσον αφορά στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένα  άτομο για κάθε 25 τ.μ.

Τέλος, κατά τον χρόνο παραμονής στα ταμεία των Σούπερ-Μάρκετ, οι πελάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Ουρές στα Σούπερ-Μάρκετ και στην Θεσσαλονίκη

Ουρές δεκάδων ατόμων σχηματίζονται στα Σούπερ-Μάρκετ στην Θεσσαλονίκη, καθώς κόσμος σπεύδει να προλάβει να προμηθευτεί τα απαραίτητα.

Οι εικόνες του ThessToday.gr από σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη είναι χαρακτηριστικές από τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών, που αναγκάζονται όλοι να κάνουν τα ψώνια τους το πρωί και το μεσημέρι λόγω των νέων μέτρων που προβλέπουν απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα, καθώς τα Σούπερ-Μάρκετ σήμερα κλείνουν στις 5.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:51