search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03
MENU CLOSE

Πράσινες… πασαρέλες

23.03.2010 15:41
Πράσινες... πασαρέλες - Media

Όταν το περιβάλλον φωνάζει «SOS», μέχρι και η μόδα αναγκάζεται να υποταχθεί ή ακόμα και να ηγηθεί του αγώνα για έναν πιο «πράσινο» πλανήτη… Έτσι, ακόμα και οι πιο διάσημοι οίκοι πιστοποιούν πως το αναλώσιμο πουλάει, το πράσινο αποτελεί fashion trend και το ecofriendly είναι must…

Όταν το περιβάλλον φωνάζει «SOS», μέχρι και η μόδα αναγκάζεται να υποταχθεί ή ακόμα και να ηγηθεί του αγώνα για έναν πιο «πράσινο» πλανήτη… Έτσι, ακόμα και οι πιο διάσημοι οίκοι πιστοποιούν πως το αναλώσιμο πουλάει, το πράσινο αποτελεί fashion trend και το ecofriendly είναι must…

Τη σημαία της οικολογικής επανάστασης σηκώνει η Stella Mc Cartney, πού χρόνια τώρα πρεσβεύει την εναλλακτική ιδέα που πλέον έχουμε ως δεδομένη. H κόρη του γνωστού «σκαθαριού», παρουσίασε την καινούργια της οικολογική συλλογή, η οποία περιλαμβάνει τα συνηθισμένα της κομμάτια, αλλά και νέα σχέδια περιγράφοντας τα σαν 100% οργανικά, ανανεώσιμα και… ηθικά!

Επίσης, η Τζίλ Γκίλχαρντ, υπεύθυνη του νεοϋορκέζικου  καταστήματος Barney’s είναι εκείνη που εμπνεύστηκε το σόου «Future Fashion», μέσα από το οποίο τα πιο δυναμικά ονόματα σχεδιαστών μόδας παρουσίασαν δημιουργίες φτιαγμένες σύμφωνα με την νέα «πράσινη» λογική.

Δημιουργοί όπως ο Στέφανο Πιλάτι για τον Yves Saint Laurenτ, Calvin Klein, Donna Karran, Ralph Lauren, Giambattista Vali και ο οίκος Marni χρησιμοποίησαν οργανικό βουάλ βαμβάκι , παλιά δαντέλα, χαρτί, κάνναβη (!!!), ύφασμα από ίνες μπαμπού, και με το ταλέντο τους στο ντιζάιν ανέβασαν τον πήχη στο πράσινο στυλ. Μ’ αυτήν την πρώτη ομαδική παρουσίαση ρούχων, η οικολογική μόδα μεταφέρεται από τα εναλλακτικά μαγαζιά της νεοχίπικης συνείδησης, στις λεωφόρους και τα τετραγωνικά μέτρα της πολυτέλειας.

Έχοντας ως παράδειγμα τις διεθνείς πασαρέλες, οι βιομηχανίες ενδυμάτων αλλά και αλυσίδες καταστημάτων δίνουν πλέον έμφαση στην προώθηση οικολογικών προϊόντων. Οι ελληνικές εταιρίες ένδυσης σταδιακά αντιλαμβάνονται τη σημασία της οικολογικής αγοράς. Πολλές ελληνικές εταιρίες διαθέτουν σειρά ρούχων Bio η οποία κατασκευάζεται από 100% βιολογικό βαμβάκι και οικολογική βαφή.

Έτσι η αγορά άλλαξε κατεύθυνση και τα οικολογικά ρούχα εισβάλλουν στην μόδα προτάσσοντας πλεονεκτήματά τους.

Θα μου πείτε τώρα εδώ ο κόσμος καίγεται κι εμείς ασχολούμαστε με «πράσινα» ρούχα; Μπα, θέλαμε να δώσουμε ένα μήνυμα στη φίλη μας την Άνγκελα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27