search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:44
MENU CLOSE

Αναβρασμός στην Αθήνα λόγω Μέρκελ

10.10.2012 05:46
Αναβρασμός στην Αθήνα λόγω Μέρκελ - Media

"Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της", επανέλαβε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, τόνισε στην κυρία Μέρκελ ότι ο Ελληνικός λαός ματώνει αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ. "Τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά άξιζε τον κόπο", δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.
«Ο ελληνικός λαός έχει σχεδόν εξαντλήσει την αντοχή του» είπε ο Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος αμέσως μετά την Γερμανίδα καγκελάριο στο προεδρικό μέγαρο.

 

«Ο ελληνικός λαός έχει σχεδόν εξαντλήσει την αντοχή του» είπε ο Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος την Γερμανίδα καγκελάριο στο προεδρικό μέγαρο.

"Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της", επανέλαβε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, τόνισε στην κυρία Μέρκελ, ότι ο Ελληνικός λαός "ματώνει αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ".

Ο Αντώνης Σαμαράς συνόδευσε τις δηλώσεις του με μία αιχμή σε όσους είχαν αντίθετη άποψη. « Όσοι πόνταραν ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει και ότι η Ευρώπη θα πληγεί σοβαρά, θα το χάσουν το στοίχημα».

Από την πλευρά της η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι «πολλά έχουν επιτευχθεί, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν» παράλληλα ανέφερε ότι έχει επίγνωση πως η περίοδος που διανύουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι δύσκολη. «Είναι σκληρά σαν μέτρα, αλλά άξιζε τον κόπο», είπε η κυρία Μέρκελ για να προσθέσει "ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη".

Νωρίτερα, η Αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών στην περιοχή του Συντάγματος, τόσο στην Β. Σοφίας όσο και στη Λ. Αμαλίας. Η Αστυνομία εκτιμά τους συγκεντρωμένους σε 50 χιλιάδες και η ΓΣΕΕ σε περίπου 80.000

Όλα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης καλύπτουν την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα, τόσο τις συναντήσεις της όσο και τις διαδηλώσεις.

17:50 Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν γίνει 193 προσαγωγές και 12 συλλήψεις
 
17:45 Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά.
 
17:30 Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τέρενς Κουίκ δέχτηκαν χημικά και δακρυγόνα κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης του κόμματός τους.
 
17:25 Ένταση στην πλατεία Συντάγματος. Διαδηλωτές πετάνε πέτρες στους αστυνομικούς.
 
16:10 Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ έχει αποχωρήσει, ενώ το Μέτωπο κάλεσε τα συνδικάτα «από αύριο κιόλας, χωρίς σταματημό να συνεχίσουν την οργάνωση της πάλης για την απάντηση της εργατικής τάξης με νέα απεργία στις 18 Οκτώβρη. Για να είναι αυτή η απεργία μια οργανωμένη απάντηση στο μεγάλο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα μονοπώλια που επιδιώκουν να μας αλυσοδέσουν».
 
16:00 Μία… διαφορετική νότα στο κέντρο της Αθήνας από (ξένο) διαδηλωτή

15:30 Νέες συλλήψεις στα Προπύλαια

15:25 Η ΓΣΕΕ εκτιμά τους συγκεντρωμένους σε περίπου 80.000.

15:20 Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής έχουν γίνει 2 συλλήψεις και 40 προσαγωγές.

Η φωτογραφία είναι από το reporting in Athens

15:16 Επεισόδια και ρίψη χημικών στη Λ. Αμαλίας – Παραμένουν οι διαδηλωτές.

15:15 Διαδηλωτές πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα στη συμβολή των οδών στη Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου.

15:00 Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα ανέρχονται σε 50.000.

14:59 Χρήση χημικών από την Αστυνομία στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να μετακινήσουν τον μεταλλικό φράκτη.

14:40 Ένταση μπροστά στον φράκτη στη Βασ. Σοφίας. Εκτόξευση αντικειμένων από διαδηλωτές προς τους αστυνομικούς. Αμυντική στάση μέχρι στιγμής από την αστυνομία.

14:30 Διαδηλωτές καίνε τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό μπροστά από τον φράκτη της αστυνομίας

14:20 Έχει ξεκινήσει η συνάντηση των δύο αρχηγών. Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις σε Ομόνοια και Σύνταγμα. Στην πλατεία Συντάγματος έχει τοποθετηθεί φράχτης και κάγκελα, ενώ δεν επιτρέπεται η διέλευση από τη Β. Σοφίας. Δυο συλλήψεις και 30 προσαγωγές μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με την Αστυνομία.

14:15 Έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντ. Σαμαράς με την Γερμανίδα καγκελάριο. Μπουκάλια και αντικείμενα από τους εργαζομένους στο Ερρίκος Ντυνάν στην αυτοκινητοπομπή με την Μέρκελ στην Μεσογείων.

14:05 Εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ερίκος Ντυνάν πέταξαν μπουκάλια στην αυτοκινητοπομπή της Μέρκελ.


13:50 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θυροκόλλησαν τελικά στην Γερμανική πρεσβεία ψήφισμα προς τον Γερμανικό λαό, αφού αντιπροσωπεία τους υπό τον Π. Καμμένο που πήγε εκεί δεν βρήκε κανέναν για να το παραλάβει.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προχώρησαν επίσης σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τη χθεσινή απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.
Σημειώνεται ότι για σήμερα το κόμμα του Πάνου Καμμένου είχε προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τη γερμανική πρεσβεία, ωστόσο μετά την απαγόρευση της ΓΑΔΑ η κινητοποίηση ματαιώθηκε και όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 5 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

13:45 Έφτασε στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε ότι: «Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη».
 

13:40 Για το Μέγαρο Μαξίμου αναχώρησαν οι Α. Σαμαράς και Α. Μέρκελ 
 
13:35 Σε εξέλιξη η τελετή υποδοχής της Άνγκελα Μέρκελ στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"
 

13:30 Έφτασε η Άνγκελα Μέρκελ
 
13:15  Προσερχόμενη στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι: «Θα νικήσουν οι λαοί, που δεν θα διστάσουν να σπάσουν τις ταξικές τους αλυσίδες». Μανώλης Γλέζος από το Σύνταγμα: «Η οργή και η αγανάκτηση του ελληνικού λαού να μετατραπεί σε πολιτική πράξη και όχι σε βία».
 
13:10 Ένταση επικράτησε στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» καθώς οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να βγουν στη Λεωφόρο Μεσογείων με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

13:05 Διαδηλωτές με ναζιστικές σημαίες και στολές έκαναν την εμφάνιση τους στο κέντρο της Αθήνας


 
12:51 Έκλεισαν οι σταθμοί του τραμ στο Σύνταγμα και το Ζάππειο

12:50  Έφτασε στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην πλατεία Ομονοίας για την προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 13.00.

12:40 Στρωμένο το κόκκινο χαλί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκίνησε από το Μέγαρο Μαξίμου για να υποδεχθεί τη Γερμανίδα καγκελάριο. 

12:30 Σε 10  προσαγωγές μαθητών σχολείου της Νίκαιας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Σύνταγμα,πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση.
 

12:30 Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα μέτρα της αστυνομίας ενώ στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής στήθηκε ο γνωστός μεταλλικός φράκτης.
Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύθηκε για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους:

Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Επίσης στη ΓΑΔΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα υπάρχουν εισαγγελείς, ενώ θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι και προσαγωγές.

Προβλήματα θα υπάρχουν στις μεταφορές, καθώς:

Στο Μετρό κλειστοί είναι από τις 10 το πρωί και μέχρι νεωτέρας οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 στις 16:00.

Τα δρομολόγια των τρένων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

(Ο χάρτης με τις οδούς και λεωφόρους όπου απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις κατά την επίσκεψη της Μέρκελείναι από τον χρήστη του twitter @koumdros)

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:42