search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:28
MENU CLOSE

Λιγότερο αποτελεσματικό στη νοτιοαφρικανική παραλλαγή το εμβόλιο των AstraZeneca/Οξφόρδης

06.02.2021 21:32
Η ΕΕ ζητάει πρόσβαση στα εμβόλια της AstraZeneca που παράγονται στις ΗΠΑ - Media

 

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από την εταιρία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν φαίνεται να προστατεύει από την ήπια και μέτρια μορφή της νόσου που προκαλεί η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορωνοϊού, γράφει σήμερα η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη μελέτη που πρόκειται να δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Επιπλέον ας υποθέσουμε ότι έχετε κάνει τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου Covid-19 που βρίσκεται σήμερα στη δυτική αγορά, εκείνο της Moderna, των Pfizer-BioNTech ή της AstraZeneca. Αυτό λογικά θα σήμαινε ότι είστε ελεύθεροι να κάνετε τη ζωή σας, όπως κάνατε πριν από την πανδημία μόλις ξεκινήσει η ανοσία;

Η απάντηση είναι «όχι», αφού ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν σημαίνει αυτόματα την επιστροφή στην πολυπόθητη κανονικότητα και στις δραστηριότητες προ κορονοϊού. Ακόμη και μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ενός εκ των διαθέσιμων εμβολίων έναντι της νόσου Covid-19 θα χρειαστεί να συνεχίσουμε να ακολουθούμε μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση τόσο της δικής μας υγείας, όσο και των γύρω μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:28