search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:29
MENU CLOSE

Εμμένει κατά της αξιολόγησης…

08.10.2012 12:10

Να μη συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια του υπουργείου Παι­δείας για την αξιολόγηση καλεί τους εκπαιδευτικούς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Να μη συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση καλεί τους εκπαιδευτικούς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι η αξιολόγηση, όπως επιχει­ρείται από το υπουργείο – η σημερινή ηγεσία του οποίου παρέ­λαβε το πλαίσιο όπως το διαμόρφωσε η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου -, είναι ευθέως συνδεδεμένη με τις «υποχρε­ώσεις» του μνημονίου. Ως εκ τούτου, σύμφωνα και με τις επίση­μες θέσεις της ΟΛΜΕ αλλά και των ενώσεων των εκπαιδευτικών σε τοπικό επίπεδο (ΕΛΜΕ), η εν λόγω αξιολόγηση εξυπηρετεί τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, τις περικοπές οργα­νικών θέσεων εργασίας, άρα τη μείωση του αριθμού των εκπαι­δευτικών και την αξιολόγηση των σχολείων σε «καλά» και «κακά» με επιπτώσεις στη χρηματοδότησή τους. Υπό αυτό το σκεπτικό, η Ομοσπονδία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης χαρακτήρισε «προκλητικό» τον ισχυρισμό του Αρβανιτόπουλου ότι το υπουρ­γείο ενδιαφέρεται για «τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης» όταν «παράλληλα επιβάλλει τρα­γικές περικοπές στην εκπαίδευση, διαλύοντας το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνοντας τους εκπαιδευτικούς».

Όπως εξηγεί με επίσημη ανακοίνωσή του ο γ.γ. του Δ.Σ. της ΟΛ­ΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, ο υπουργός ζητά να συμπληρωθούν τα ερωτηματολόγια με το πρόσχημα ότι έτσι θα ληφθεί υπόψη η γνώ­μη των εκπαιδευτικών, αλλά την ίδια ώρα «όλοι γνωρίζουμε πως έχει ήδη ψηφιστεί, χωρίς κανένα ερωτηματολόγιο, ο ν. 4024/11 και έχει καθοριστεί το πλαίσιο της αξιολόγησης». Και μάλιστα «έχει ήδη συνδεθεί με τον μισθό και τον βαθμό (αυτά για τα οποία υποτίθεται πως μας ρωτά). Και όχι μόνο έχει συνδεθεί, αλλά έχουν προκαθοριστεί και τα ποσοστά των ‘‘καλών’’ εκπαιδευτικών. Μας έχουν ήδη αξιολογήσει, δηλαδή, αφού μόνο το 50% του συνόλου των εκπαιδευτικών θα ενταχθούν στον Β’ βαθμό και το 15% στον Α’»! Το ερωτηματολόγιο έχει αναρτηθεί σε διαδικτυακό σύνδεσμο της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου και η προθεσμία συ­μπλήρωσης λήγει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τρίτης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για την πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο, η οποία γίνεται ανώνυμα, απαιτείται ειδικός κλειδάριθμος, ο οποίος παρα­λαμβάνεται από τις διευθύνσεις των σχολείων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:29