search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:30
MENU CLOSE

Ικαρία-γεύμα Μητσοτάκη: Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση – Σύγκριση με πρόστιμα και περιορισμούς στους υπόλοιπους πολίτες (Photos | Videos)

07.02.2021 14:14
Ικαρία-γεύμα Μητσοτάκη: Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση – Σύγκριση με πρόστιμα και περιορισμούς στους υπόλοιπους πολίτες (Photos | Videos) - Media

 

Διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα που προέκυψε από τις εικόνες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συνοδείας του να γευματίζουν στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη, στον Εύδηλο Ικαρίας, σε συνθήκες συνωστισμού.

«Παρεξήγηση»: Τι απαντά ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ για το γεύμα Μητσοτάκη στη βεράντα του (Video) - Media

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 στηλιτεύουν την ενέργεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για αλαζονεία και υπεροψία (Αλέξης Τσίπρας), για εικόνες «προσβλητικές και προκλητικές» (ΚΙΝΑΛ), για «προκλητικά γεύματα του πρωθυπουργού (KKE). «Καμία απολύτως ντροπή από τον κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει το ΜέΡΑ25.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκρίνουν τη στάση του πρωθυπουργού με τα ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ πρόστιμα που επιβάλλονται καθημερινά στους πολίτες για παράβαση των περιοριστικών μέτρων αλλά και την επέκταση τις απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00 σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Για «κορωνοπάρτυ» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας να επιβληθούν πρόστιμα.

Τσίπρας: «Βαθιά υπεροψία και αλαζονεία εις υγείαν των κορόιδων»

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη «βαθιά υπεροψία και αλαζονεία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του στο Instagram, την οποία συνοδεύει με το σχετικό βίντεο από την ιστοσελίδα News247 για το «γλέντι στην Ικαρία», αναφέρει: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ… ‘Αντε, εις υγείαν των κορόιδων!»

ΣΥΡΙΖΑ: «Αν το κορωνογλέντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει πολίτης θα ήταν πρώτη είδηση»

«Στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δε κρύβεται. Ιδίως η αλήθεια που εξοργίζει τη κοινή γνώμη».

Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, σχολιάζοντας πως «αν το κορωνογλέντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης θα ήταν παντού πρώτη είδηση».

Προσθέτει ότι σε αυτή την περίπτωση «κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σχολιαστές θα κούναγαν το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη και ήδη θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου 3.000 ευρώ για τον διοργανωτή και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο». «Ο νόμος όμως, ως γνωστόν, δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «ακόμα περιμένουμε να μας εξηγήσει αν το γλέντι είναι άλλη μια στιγμή ανεμελιάς ή η απόδειξη ότι η αλαζονεία του δεν έχει όριο, την ώρα που απαγορεύει ακόμα κα τον περίπατο για τους πολίτες από τις ‪6 το απόγευμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη πως «όσα τηλέφωνα και να κάνουν οι συνεργάτες του απαιτώντας να μην παίζει το βίντεο και οι φωτογραφίες από το κορωνοπάρτι του, όπως ακριβώς είχαν κάνει για να θαφτεί η ποδηλατάδα του στην Πάρνηθα, μην τρέφει αυταπάτες. Η αλήθεια πάντα βρίσκει τον δρόμο της». Προσθέτει ότι «μπορεί εχθές το βράδυ όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας πλην του Open, να ‘αγνόησαν’ να προβάλουν την είδηση και τα σχετικά βίντεο, αλλά αυτό είναι απλά άλλο ένα επεισόδιο στην απαξίωση των ιδίων».

ΚΙΝΑΛ: Προκλητικές και προσβλητικές οι εικόνες από την Ικαρία

«Προκλητικές και προσβλητικές» χαρακτηρίζει τις «εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία» το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη».

«Οι εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία είναι προκλητικές και προσβλητικές» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ και επισημαίνει πως είναι:

«Προσβλητικές για τον πολίτη που καλείται να κλειστεί στο σπίτι του από τις έξι και να τηρήσει τα μέτρα κατά της πανδημίας, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνωστίζονται και γευματίζουν.

Προσβλητικές για την Ελευθεροτυπία καθώς τόσο οι εικόνες του συνωστισμού, όσο και της διαμαρτυρίας κατά του Πρωθυπουργού και της συνοδείας του, αποσιωπήθηκαν από τα περισσότερα μέσα.

Ματαιοπονεί η Κυβέρνηση αν νομίζει ότι μπορεί να ελέγχει την πληροφόρηση. Το κύμα αγανάκτησης κατακλύζει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».

Και η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ καταλήγει: «Ο κυνισμός και η αλαζονεία της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου θέτουν και σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη».

ΚΚΕ: Η στάση του λαού ήταν σε πλήρη αντίθεση με τα προκλητικά γεύματα του πρωθυπουργού

Η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της «χαιρετίζει τα σωματεία και τους φορείς, που με αγωνιστικό πνεύμα και τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που συσσωρεύει προβλήματα για το λαό των νησιών. Αυτή η στάση του λαού ήταν σε πλήρη αντίθεση με την πολυπληθή κουστωδία και τα προκλητικά γεύματα του πρωθυπουργού, σε αυτή την επικοινωνιακού τύπου επίσκεψή του».

Αντίδραση και από το ΜέΡΑ25

Στο θέμα σχετικά με το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία αναφέρεται σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης. Τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός που τόσο καιρό κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες τη στιγμή που η κυβέρνησή του δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να περιορίσει την πανδημία και τις συνέπειες της, συνωστίστηκε σε “ικαριώτικο γλέντι” στο μπαλκόνι του σπιτιου τοπικού βουλευτή του».

Κι όλα αυτά, προσθέτει, «την ίδια μέρα που ξεκίνησαν να ισχύουν και τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες, οι οποίοι «μένουνε σπίτι» από τις 6. Καμία απολύτως ντροπή από τον κ. Μητσοτάκη».

Τι απαντά ο βουλευτής της ΝΔ – «Παρεξήγηση»

«Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα» υποστηρίζει από την πλευρά του ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, σε δήλωσή του μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε φωτογραφία του πρωθυπουργού να γευματίζει στη βεράντα του σπιτιού του στον Εύδηλο με τουλάχιστον άλλα έξι άτομα πέραν των καθήμενων, κάνοντας λόγο για «παρεξήγηση».

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Στεφανάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στον χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28