search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:31
MENU CLOSE

Καιρός: Επιδείνωση με ισχυρά φαινόμενα – Καταιγίδες, χαλάζι, πτώση της θερμοκρασίας (Χάρτες)

08.02.2021 07:25
Καιρός: Επιδείνωση με ισχυρά φαινόμενα - Καταιγίδες, χαλάζι, πτώση της θερμοκρασίας (Χάρτες) - Media

 

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένουμε, σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου με θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και πρόσκαιρη έντονη μεταφορά σκόνης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo,  από την αρχή του εικοσιτετραώρου μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στη Δυτική Ελλάδα. Από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν προοδευτικά στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και μετά το μεσημέρι στο Κεντρικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Έντονα θα επηρεαστεί εκ νέου η Θράκη. Στο Ανατολικό Αιγαίο οι καταιγίδες είναι αρκετά πιθανό να συνοδευτούν κατά τόπους από χαλαζοτπώσεις. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά με έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 7 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 21 βαθμούς, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις που γενικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Κρητικό Πέλαγος οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και στο Ανατολικό Αιγαίο τοπικά τα 8-9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις, ενώ από το απόγευμα θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχές ή καταιγίδας μετά το μεσημέρι, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Photos: meteo 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30