search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:27
MENU CLOSE

Σόιμπλε: Δεν φταίει η Γερμανία ή η Μέρκελ για τα προβλήματά σας

08.10.2012 14:14
Σόιμπλε: Δεν φταίει η Γερμανία ή η Μέρκελ για τα προβλήματά σας - Media

«Ψεύδονται όσοι λένε στους Έλληνες ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα φταίνε οι Γερμανοί ή η κ. Μέρκελ», είπε ο Γερμανός υπουργός σε μια άμεση αιχμή προς τα αντιμνημονιακά κόμματα.

Νέο  «γύρο» δηλώσεων έκανε και σήμερα, μία ημέρα πριν την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σόιμπλε αρνήθηκε τις κατηγορίες που αποδίδονται στη χώρα του. «Ψεύδονται όσοι λένε στους Έλληνες ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα φταίνε οι Γερμανοί ή η κ. Μέρκελ», είπε ο Γερμανός υπουργός σε μια άμεση αιχμή προς τα αντιμνημονιακά κόμματα.  Σημειώνεται πως σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κύριο Σαμαρά να ρωτήσει την κυρία Μέρκελ για τα χρέη της Hochtief προς το δημόσιο αλλά και για το αν θα δοθεί στη δημοσιότητα ή κατάθεση Χριστοφοράκου (Siemens).

Ο Βόλφγκανγκ Σόιπμλε εξέφρασε την πρόθεση της χώρας του να «σταθεί αλληλέγγυα στην Ελλάδα», συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με την μοναδική προϋπόθεση ότι «η χώρα μας θα κατορθώσει να απεξαρτηθεί από την εξωτερική χρηματοδότηση, να αναδιαρθρώσει τον τομέα της δημόσιας διοίκησης και να οικοδομήσει μία ισχυρή οικονομία».

«Σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, κάθε βοήθεια είναι μάταιη», δήλωσε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική συνέντευξή του χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην πλήρη αποτυχία των έως σήμερα μέτρων.

Ο κ. Σόιμπλε δεν απέρριψε σήμερα ρητά ένα τρίτο πακέτο στήριξης, σημείωσε ωστόσο πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, «καθώς μιλάμε για τεράστια ποσά».

«Μόνον εάν η χώρα τηρήσει τις δεσμεύσεις της θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δεύτερου πακέτου στήριξης», κατέληξε ο κ. Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι η χώρα μας «δεν μπορεί διαρκώς να ξοδεύει περισσότερα από όσα παράγει».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σόιμπλε επέμεινε ότι δεν τίθεται θέμα λιτότητας, καθώς τα χρέη δεν αντιμετωπίζονται με ακόμη περισσότερα χρέη. «Θυμίζει οικονομία του Βαρόνου Μινχάουζεν. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει το πολύ για λίγους μήνες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33