search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:45
MENU CLOSE

Lockdown: Κυβερνητικό αλαλούμ με τα μέτρα σε οικονομία και μετακινήσεις

08.02.2021 13:17
Lockdown: Κυβερνητικό αλαλούμ με τα μέτρα σε οικονομία και μετακινήσεις - Media

 

Εικόνα σύγχυσης εκπέμπει η κυβέρνηση από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, όσο αναφορά στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας και τη λειτουργία της αγοράς.

Το «επιτελικό κράτος» φαίνεται να ταλανίζεται από υπουργική… πολυφωνία, προχειρότητα και το επικοινωνιακό Βατερλώ του Μητσοτάκη στην Ικαρία, το οποίο με κάθε τρόπο κανάλια, ειδησεογραφικά sites ακόμα και η ΕΡΤ, έκαναν… γαργάρα.

Εστίαση – Take Away

Στο πρώτο φάουλ υπέπεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με το γνωστό προσβλητικό του ύφος απευθύνθηκε στους επιχειρηματίες της εστίασης που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι όποιος θέλει να του παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησής του, εκείνος προσωπικά θα την αγοράσει. Την επόμενη μέρα αναγκάστηκε να τα μαζέψει, κάνοντας λόγο για λεκτική υπερβολή.

Μία ακόμη κολωτούμπα ακολούθησε με την απαγόρευση του take away σε καφέδες κλπ, που οι κυβερνητικοί φωστήρες χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες να ανακαλέσουν.

Ξανά ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για γενναία απόφαση που διόρθωσε ένα λάθος, χωρίς ωστόσο να λέει το αυτονόητο, ότι η πρώτη απόφαση (που πήραν οι ίδιοι) είτε ήταν πρόχειρη, είτε λανθασμένη, είτε βιαστική.

Λαϊκές αγορές

Άλλο ένα δείγμα προχειρότητας ήταν η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των λαϊκών αγορών το επόμενο Σαββατοκύριακο και τελικά μετά από δύο ημερες ανακλήθηκε και αυτή.

Όπως πάλι μάθαμε από τον αρμόδιο υπουργό, η λογική πίσω από τη νέα κωλοτούμπα ήταν οι μεγάλες ουρές στα σούπερ μάρκετ και η ενδεχομένως περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης.

Εδώ να προσθέσουμε αυτό που δεν είπε ο υπουργός, ότι οι ουρές προέκυψαν από το άλλο λαοφιλές μέτρο της κυβέρνησης για απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00.

Ικαρία

Εδώ η κυβερνητική αλαζονεία «χτύπησε» ατελείωτες υπερωρίες. Την ώρα που οι πολίτες βογκούν πλέον από το δεκάμηνο lockdown, οι κυβερνητικοί με επικεφαλής τον πρωθυπουργό διοργανώνουν γεύματα με νταούλια και κάμερες, εξαγριώνοντας και τον πιο γαλάζιο, παρά τις εργώδεις (και γκεμπελίστικες) προσπάθειες πολλών να το αποκρύψουν, όπως έγινε και με την Πάρνηθα.

Η κυβέρνηση μοιάζει… ενοχλημένη με όσους αναφέρονται στο θέμα, όπως η εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, που ερωτηθείσα σχετικά, ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως το θέμα Ικαρία δεν έχει ουσία, την ίδια ώρα που τα πρόστιμα στους πολίτες πέφτουν βροχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:43