search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:18
MENU CLOSE

Σεξουαλική παρενόχληση: «Αν ανοίξει η υπόθεση “τραγούδι” θα ακουστούν χειρότερα πράγματα» λέει ο Γ. Θεοφάνους (Video)

08.02.2021 14:37
Σεξουαλική παρενόχληση: «Αν ανοίξει η υπόθεση “τραγούδι” θα ακουστούν χειρότερα πράγματα» λέει ο Γ. Θεοφάνους (Video) - Media

 

Την εκτίμηση ότι αν αρχίσει να μιλά κόσμος της μουσικής για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης θα ακουστούν «χειρότερα πράγματα» έκανε ο γνωστός συνθέτης, Γιώργος Θεοφάνους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γ. Θεοφάνους, αναφερόμενος στην καταγγελία της Λυδίας Σέρβου σε βάρος του Δήμου Μούτση για σεξουαλική παρενόχληση, δήλωσε ότι έχει συνεργαστεί με την τραγουδίστρια: «Δεν τη γνώριζα την ιστορία. Η Λυδία είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος και σωστός άνθρωπος. Είχε ανάγκη να το πει. Το έκανε με τον τρόπο της. Δεν σου κρύβω ότι κι εμένα με προβληματίζει αυτό που γίνεται με την τηλεόραση. Πρέπει να στήνουμε τηλεδικαστήρια; Από την άλλη η τηλεόραση είναι ένα πάρα πολύ δυνατό μέσο. Θέλει βήμα ο άλλος. Βέβαια, το βήμα πολλές φορές παρεξηγείται, ειδικά στα social media…».

«Σαφέστατα ξέρω για ανθρώπους είδωλα…»

Αναφερόμενος στον χώρο του τραγουδιού, ο συνθέτης ήταν κατηγορηματικός: «Αν ανοίξει η υπόθεση “τραγούδι” θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα. Μακάρι να ανοίξει! Ξέρω, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Σαφέστατα ξέρω για ανθρώπους που τους έχουμε είδωλα, που μπορεί να ζουν ή να μην ζουν. Οι μαγαζάτορες, οι μαέστροι, οι τραγουδιστές μεταξύ τους, η μεγάλη φίρμα με τη μικρή φίρμα, ποια η διαφορά του σκηνοθέτη με τον ηθοποιό; Ποιος αποφασίζει εκεί; Στη δουλειά τη δικιά σας; Στα κανάλια μέσα; Αυτά υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα».

Παιδική κακοποίηση

Τέλος, επικαλούμενος τη ιδιότητά του ως πρέσβης στην Κύπρο του «Hope for children», υπογράμμισε ότι «πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών που ήταν δικαστές, γυμναστές, καθηγητές. Έχω περίπτωση παιδιού στην Κύπρο που το έφερνε η μαμά του και δεν μιλούσε, ήταν 6 χρονών. Σταμάτησε να μιλάει.Το κακοποιούσε ο πατέρας του, ήταν δικαστής. Έχουν φτάσει στα αυτιά μου πολλές ιστορίες αλλά δεν μπορώ να βγω να κατονομάσω κανέναν. Αν αποφασίσει κάποιος ή κάποια να το κάνει μέσω της νομική οδού θα πάω ως μάρτυρας. Έχω δει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, οι μετρήσεις δείχνουν 1 στα 5 παιδιά είναι κακοποιημένο, στην Ελλάδα, δεν μιλάμε για τη Ζιμπάμπουε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:18