search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24
MENU CLOSE

ΠΟΕΔΗΝ: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Αττικής – Ρεκόρ ασθενών στις ΜΕΘ

08.02.2021 14:39
Κορωνοϊός: 66 νεκροί και 476 νέα κρούσματα - Στους 467 οι διασωληνωμένοι - Media

 

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής και τονίζει πως νοσηλεύονται συνέχεια νέοι ασθενείς με κορωνοϊό.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι τα νοσοκομεία στην Αττική και οι ΜΕΘ γεμίζουν συνέχεια με νέους ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό, ενώ καταγγέλλει πως η Πολιτεία δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σε δήλωση του, τονίζει πως «πρέπει να προβληματίσει η επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής. Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και πολλά καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ σε νοσηλευόμενους ασθενείς σε ΜΕΘ και κλινικές».

«Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε αυτή τη κατάσταση και να μην λαμβάνονται μέτρα στο επίπεδο της πρόληψης. Ο ιός είναι παρόν στη κοινότητα και μάλιστα μεταλλαγμένος και πιο επιθετικός και όμως δεν αυξάνονται τα τεστ. Η λύση είναι μια και μοναδική. Να ληφθεί απόφαση τώρα να συνταγογραφείται και να αποζημιώνεται το τεστ από τον ΕΟΠΥΥ», συμπληρώνει στη συνέχεια.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ διευκρινίζει πως το νοσηλευτικό προσωπικό έχει φτάσει στα όρια του και ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ θα γίνει χειρότερη το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Μεγάλη προσοχή γιατί με τον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών είναι βέβαιον ότι θα ασκείται μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ ημέρα με την ημέρα. Το προσωπικό των νοσοκομείων δεν αντέχει άλλο. Βρίσκεται στη πρώτη γραμμή επί ένα χρόνο χωρίς καθόλου ξεκούραση. Χωρίς αναγνώριση. Τίποτα με την ενταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα Τίποτα με το Δώρο. Τίποτα με τη μονιμοποίηση των εκτάκτων. Τίποτα με το εργατικό ατύχημα για τους υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό. Μέχρι τώρα 24», επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Αττική: Η κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ

Πολλά από τα νοσοκομεία καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και καταγράφει αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο επικρατεί η εξής εικόνα:

ΣΩΤΗΡΙΑ: Ρεκόρ ασθενών σε σύνολο και ΜΕΘ. Νοσηλεύονται συνολικά 283 ασθενείς εκ των οποίων 65 στις ΜΕΘ. Κενές κλίνες ΜΕΘ 19.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Νοσηλεύονται 31 ασθενείς στις ΜΕΘ σε 32 κλίνες. Μία κλίνη κενή.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Νοσηλεύονται στις κλινικές 21 ασθενείς στις 27 κλίνες και η ΜΕΘ γεμάτη με 14 ασθενείς.

ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ: Πριν δύο εβδομάδες νοσήλευε 20 ασθενείς. Τώρα νοσηλεύονται 65 ασθενείς με κορονοϊό.

ΠΑΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ: Μέχρι πριν δύο εβδομάδες είχε ένα με δύο ασθενείς. Τώρα νοσηλεύει πάνω από 25.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: Η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 11 ασθενείς και στις κλινικές νοσηλεύει 43 ασθενείς στις 60 κλίνες που διαθέτει.

ΚΑΤ: Στη ΜΕΘ νοσηλεύει 6 ασθενείς στις 7 κλίνες που διαθέτει.

ΕΛΠΙΣ: Η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 6 ασθενείς και στις κλινικές νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 42 κλίνες που διαθέτει.

ΝΙΜΙΤΣ: Νοσηλεύει 2 ασθενείς στη ΜΕΘ στις 4 κλίνες που διαθέτει.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 9 ασθενείς στις 12 κλίνες και στις κλινικές 18 ασθενείς στις 24 κλίνες.

ΘΡΙΑΣΙΟ: Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 7 ασθενείς στις 12 κλίνες και στις κλινικές νοσηλεύονται περί τους 45 ασθενείς σχεδόν γεμάτες.

ΑΤΤΙΚΟ: Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 10 ασθενείς στις 23 κλίνες και στις κλινικές 50 ασθενείς στις 65 περίπου κλίνες που διαθέτει.

Επιπλέον, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι «υπάρχει ρεκόρ ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής. Στις 205 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν για κορονοϊό στην Αττική οι 161 είναι καλυμμένες. Κενές 44. Ελάχιστες για τέτοιο μεγάλο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών σε κλινικές και με τέτοια πίεση σε εισαγωγές. Δύσκολη η κατάσταση. Μέτρα πρόληψης τώρα πριν γίνει ότι στη Βόρειο Ελλάδα».

Με πληροφορίες απο iatropedia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24