search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:05
MENU CLOSE

Kλαδάς: Σύννομη η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

08.10.2012 16:12
Kλαδάς: Σύννομη η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ
 - Media

Δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκαρντ δήλωσε ο Σπύρος Κλαδάς, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ επί υπουργίας Αλογοσκούφη

Δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκαρντ δήλωσε ο Σπύρος Κλαδάς, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ επί υπουργίας Αλογοσκούφη, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο  που έχει υποστηρίξει αρχικά ότι ως προϊόν υποκλοπής, η λίστα δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, νομίμως, στο δικαστήριο. 
 
Όπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η χώρα είχε υποχρέωση να ερευνήσει και να αξιολογήσει τα στοιχεία και ότι οι πληροφορίες που θα προέκυπταν μετά από φορολογικό έλεγχο θα νομιμοποιούσαν τα στοιχεία. 
 
«Η κ. Λαγκάρντ παρέδωσε ονόματα. Η χώρα είχε υποχρέωση να αξιολογήσει τα στοιχεία. Η λίστα είναι η αρχή ελέγχου που θα οδηγούσε ενδεχομένως σε ενδελεχή έρευνα. Η έρευνα που θα ετελείτο -και ο φορολογικός έλεγχος που θα γινόταν- θα νομιμοποιούσε την πληροφορία και θα προκαλούσε φορολογικά έσοδα, να έρθουν χρήματα στα ταμεία του κράτους». 
 
Τέλος ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ χαρακτήρισε «ύποπτο» το γεγονός ότι σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, αντιθέτως τα επίμαχα έγγραφα, άτυπα αξιολογηθήκαν και αρχειοθετήθηκαν. 
 
Σημειώνεται ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποφάσισε να καλέσει όλους τους πρώην υπουργούς Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Ευ.Βενιζέλο, Φ.Σαχινίδη και Γιάννη Στουρνάρα για να ενημερώσουν την επιτροπή σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:05