search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:05
MENU CLOSE

Αναζητείται «Ιφιγένεια» για το φιάσκο της Ικαρίας

09.02.2021 04:00
Αναζητείται «Ιφιγένεια» για το φιάσκο της Ικαρίας  - Media

 

Προβληματισμός και κατήφεια επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς  η ιστορία της Ικαρίας φαίνεται ότι έχει κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στην εικόνα της  κυβέρνησης  από αυτήν που  αρχικά φαντάζονταν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού .

Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι η συγκυρία  – η ιστορία έγινε την ημέρα που τα μέτρα έγιναν πιο αυστηρά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6– παίζει τον ρόλο της  αφού οι πολίτες εμφανίζονται κουρασμένοι και δυσαρεστημένοι από τις αλλεπάλληλες παλινωδίες της κυβέρνησης.

Τα μηνύματα που φτάνουν απ όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι η εικόνα του πρωθυπουργού αρχίζει να θαμπώνει αφού  είναι η δεύτερη φορά που ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να μην τηρεί τα μέτρα που ισχύουν για όλους τους  έλληνες . Οι πληροφορίες λένε ότι  σε τοπικό επίπεδο τα στελέχη της  Νδ δέχονται  τις διαμαρτυρίες και την οργή των πολιτών ,  εμφανίζονται να μην έχουν ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Καθώς μάλιστα θέμα συγνώμης δεν υπάρχει ,δεδομένου ότι και την πρώτη φορά – μετά  την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα – ο Κυριάκος Μητσοτάκης  είχε εμφανιστεί μετανιωμένος   , η κατάσταση περιπλέκεται  ακόμα περισσότερο .

Πηγές από την κυβέρνηση  λένε ότι ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος καθώς κανένας από το περιβάλλον του δεν φρόντισε να τον προστατεύσει με δεδομένο ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης ήταν γνωστό. Ο αντίλογος ωστόσο είναι ότι και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι υποψιασμένος αφού γνωρίζει πολύ καλά την δύναμη της εικόνας.

  Η Ντόρα Μπακογιάννη  πάντως έριξε τις  ευθύνης στους οικοδεσπότες του Πρωθυπουργού στην Ικαρία, λέγοντας ότι «Θα έπρεπε πάντα να έχουν στο μυαλό τους ότι η εικόνα μετράει πάρα πολύ και να λάβουν τα μέτρα τους»  .

Και πραγματικά η εικόνα του πρωθυπουργού στην Ικαρία έχει κάνει τον γύρω του κόσμου αφού σχετικά ρεπορτάζ είχαν μέχρι και τα Ινδικά ΜΜΕ.

Ο Guardian, το BBC, το Politico, οι New York Times, το Euractiv, το Associated Press είχαν εκτενή ρεπορτάζ  με ειρωνικά σχόλια   επισημαίνοντας μάλιστα πως είναι η δεύτερη φορά που ο Έλληνας πρωθυπουργός παραβιάζει τα μέτρα, υπενθυμίζοντας και την υπόθεση της Πάρνηθας. 

Όλα αυτά μάλιστα  την στιγμή που η φωτογραφία της 80χρονης γυναίκας που πουλάει λαχανικά από την κήπο της στο κέντρο της Λαμίας και η οποία πήρε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση  κάνει το γύρω του διαδικτύου
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15