search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:35
MENU CLOSE

Όνειρο δεμένο στον… Σκαραμαγκά

08.10.2012 16:16
Όνειρο δεμένο στον... Σκαραμαγκά - Media

Καθώς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ξαναήρθαν με ηχηρό τρόπο στο προσκήνιο έπειτα από την εισβολή των εργαζομένων στο Πεντάγωνο.

Καθώς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ξαναήρθαν με ηχηρό τρόπο στο προσκήνιο έπειτα από την εισβολή των εργαζομένων στο Πεντάγωνο. Μια υπόθεση σχεδόν ξεχασμένη, η οποία δημιούργησε τεράστιο θόρυβο, αλλά άφησε στο περιθώριο την ουσία του προβλήματος: τους απλήρωτους εργαζόμενους. Σχετικά με αυτή την… ξεχασμένη παράμετρο λοιπόν ένα χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας lay-out.gr, με τίτλο «Για όσους ξεχνούν», κάνει μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αναδρομή.

Το κείμενο ακολουθεί ολόκληρο:

«Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μακράς διάρκειας μνήμη για να θυμηθεί ότι λιγότερο από ένα έτος πριν (για την ακρίβεια στις 14.11.2011) η MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου έκανε στρατηγική συμμαχία με τον Όμιλο εταιρειών Abu Dhabi Mar / Privinvest Group, την ADM, για να αναζητήσουν από κοινού τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή. Ποια είναι η ADM;

● Η εταιρεία του Ισκαντάρ Σάφα.

● Αυτή που μαζί με τον συνεταίρο του Ανδρέα Βγενόπουλο αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους.

● Αυτή (η ADM) που ζήτησε εκβιαστικά – τα συνεταιράκια δηλαδή Ισκαντάρ Σάφα και Α. Βγενόπουλος – να τους δοθεί η μισή έκταση, για να κάνουν σταθμό εμπορευματοκιβωτίων.

Για όσους έχουν κοντή μνήμη…

Στις 14.11.2011 η στρατηγική συνεννόηση μεταξύ ADM και MIG προέβλεπε:

1. H ADM θα καταστεί μέτοχος ή και επενδυτής μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου στη MIG κι ο Ισκαντάρ Σάφα θα εκλεγεί αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της MIG.

2. Η MIG θα καταστεί μέτοχος στην εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. / Σκαραμαγκάς (“HSY”) αποκτώντας θέση στο Δ.Σ. της HSY.

Κάποιοι ξεχνούν ότι ο Α. Βγενόπουλος που είναι στο Σκαραμαγκά μέτοχος στις 14.11.2011 δήλωνε: “Θεωρούμε τον όμιλο ADM υπό την ηγεσία του κ. Ισκαντάρ Σάφα ως ένα πολύ σημαντικό στρατηγικό επενδυτή για τη MIG”.

Ήταν τότε που ο ειδικός Τύπος έγραφε ότι η ADM απέκτησε το 3% των μετοχών της MIG και η MIG το 10% του Σκαραμαγκά. Ήταν τότε που περίπου 23 εκατομμύρια μετοχές της MIG πέρναγαν στην ADM. Ήταν τότε που η MIG απέκτησε το 10% του Σκαραμαγκά με συμβολικό τίμημα.

Για όσους ξεχνούν… ότι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά συνεταίρος του Ισκαντάρ Σάφα είναι και ο κ. Α. Βγενόπουλος».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:35