search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:32
MENU CLOSE

Πρόστιμα: Όταν η κοινωνική κατακραυγή αναγκάζει την ΕΛΑΣ να σβήσει τα «300αρια» της ντροπής (pics/vid)

09.02.2021 08:33
Πρόστιμα: Όταν η κοινωνική κατακραυγή αναγκάζει την ΕΛΑΣ να σβήσει τα «300αρια» της ντροπής (pics/vid) - Media

 

Την ακύρωση του προστίμου των 300 ευρώ που επιβλήθηκε σε 80χρονη στη Λαμία για άσκοπη μετακίνηση πήρε πίσω άρον άρον η ΕΛΑΣ, και γνωστοποίησε το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., μετά την κατακραυγή και κυρίως μετά το αιχμηρό σχόλιο που έκανε για το θέμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Για άλλη μια φορά βέβαια τα όργανα της τάξης έδειξαν υπέρμετρο ζήλο απέναντι σε μια γηραιά και φτωχή γυναίκα αλλά την ίδια ώρα άλλοι συνάδελφοί του… φύλαγαν τον πρωθυπουργό στο γεύμα της Ικαρίας με δεκάδες άλλους θαμώνες, παραβιάζοντας το βασικό μέτρο που υλοποιεί η κυβέρνηση, τον συνωστισμό και τα λεγόμενα «κορωνοπαρτι».

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει ανάρτηση για πρόστιμο που επιβλήθηκε, ύστερα από καταγγελία, σε ηλικιωμένη κυρία στη Λαμία. Αν ρωτούσε λίγο, θα είχε πληροφορηθεί ότι το πρόστιμο είχε ακυρωθεί για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πολύ πριν βγάλει ο κ. Τσίπρας την ανακοίνωσή του. Υπήρχαν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα. Η εύκολη αντιπολίτευση δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά φθηνός λαϊκισμός», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Τα πρόστιμα που πίσω η ΕΛΑΣ μετά από σάλο

Το πρόστιμο των 300 ευρώ που έκοψε η ΕΛΑΣ στη γιαγιά της Λαμίας δεν ήταν το μοναδικό «φάουλ» αστυνομικών που ξεπερνούν κάθε όριο λογικής στο όνομα της εφαρμογής του νόμου.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ένας εθελοντής αιμοδότης είχε καταγγείλει πως του επιβλήθηκε άδικο πρόστιμο 300 ευρώ ενώ γύριζε σπίτι του μετά από αιμοδοσία στο Κρατικό Νίκαιας.

Είχε πει τα ακόλουθα:

«Μετά και την έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών να μην αφήσουμε, ειδικά τις μέρες της πανδημίας, να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος, εγώ ξεκίνησα την Τετάρτη από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας, για να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ. Στην επιστροφή μου και αφού είχε τελειώσει η αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗ σταμάτησαν το τρόλεϊ.

Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω, να διαπιστώσουν αν φοράμε μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες, κι αν έχουμε και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Αφού τους έδειξα την ταυτότητα, το σχετικό sms και τον επίδεσμο που ήταν στο σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Καταλαβαίνετε πως ένας αιμοδότης, αφού δώσει το αίμα, πρέπει να γυρίσει σπίτι του, να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, όμως, τους εξόργισε ένα μήνυμα που είχα στη μάσκα μου και αναγράφεται «και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή», άρχισαν τον σωματικό έλεγχο, ψάξανε την τσάντα μου σπιθαμή προς σπιθαμή, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας».

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε όταν το περιστατικό αποκαλύφθηκε, η ΕΛΑΣ προέβη στην ακόλουθη ανακκοίνωση:

« Σχετικά με δημοσιεύματα για παράβαση που βεβαιώθηκε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, για άσκοπη μετακίνηση ιδιώτη, ο οποίος δήλωσε ότι είχε μεταβεί για αιμοδοσία, ανακοινώνεται ότι κατά το χρόνο βεβαίωσης της παράβασης δεν κατείχε κανένα επιβεβαιωτικό έγγραφο. Σήμερα, μετά την παροχή των εγγράφων που επιβεβαιώνουν την αιμοδοσία, η ένστασή του έγινε δεκτή και η σχετική πράξη επιβολής προστίμου ακυρώθηκε από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής».

Πρόστιμο για λουλούδι στην πύλη του Πολυτεχνείου

Ένα άλλο περιστατικό που έκανε αίσθηση ήταν η επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στην πύλη του Πολυτεχνείου ανήμερα της επετείου της ιστορικής εξέγερσης. Οι σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε ο… ζήλος των “οργάνων της τάξης”, που παραβίασαν την ίδια τη νομιμότητα που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν, οδήγησε τον ίδιο τον αρχηγό της αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, να δώσει εντολή να μην βεβαιωθεί το πρόστιμο.

Γυναίκα πήγε να καταθέσει λουλούδι στο Πολυτεχνείο και έφυγε με πρόστιμο 300 ευρώ  - Media

Η γυναίκα στην οποία επιβλήθηκε το παράλογο πρόστιμο, εργάζεται στον ΟΑΕΔ σε πολύ κοντινή απόσταση από το ΕΜΠ και είχε στείλει sms με τον κωδικό 6 για να φτάσει στον χώρο του ιδρύματος και να αφήσει ένα κόκκινο γαρίφαλο όπως κάνει εδώ και χρόνια. Ωστόσο, τα αστυνομικά όργανα είχαν διαφορετική άποψη και της βεβαίωσαν πρόστιμο 300 ευρώ, όπως κατήγγειλε παρουσία των καναλιών. Το περιστατικό καταδίκασε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ που ζήτησε ακύρωση του προστίμου και μία δημόσια συγγνώμη από πλευράς κυβέρνησης.

Τελικά και αυτό το πρόστιμο σβήστηκε.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:32