search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:07
MENU CLOSE

Μηταράκης: Δεν τίθεται θέμα δημιουργίας νέων δομών στη Θράκη

09.02.2021 08:44
Μηταράκης: Δεν τίθεται θέμα δημιουργίας νέων δομών στη Θράκη - Media

 

Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων δομών προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη απέκλεισε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα δημιουργίας νέων δομών. Είναι ξεκάθαρο ότι η εθνική στρατηγική για τον Έβρο που λέει “καμία νέα δομή και καμία μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη” δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται ποτέ ν’ αλλάξει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο Νότης Μηταράκης, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, συναντήθηκαν  με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Ο Ν. Μηταράκης διευκρίνισε ότι η ασφάλεια του Έβρου και των κατοίκων του συνιστά τη μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι τα θέματα του ακριτικού νομού είναι προτεραιότητας για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χθες, Δευτέρα, συγκεντρωμένοι επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον Ν. Μηταράκη με αυγά, πέτρες και κροτίδες έξω από το δημαρχείο Ορεστιάδας, προκειμένου να του εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επέκταση και αύξηση της δυναμικότητας της δομής προσφύγων του Φυλακίου.

Σημειώνεται ότι οι δύο υπουργοί ολοκληρώνουν σήμερα τη διήμερη επίσκεψή τους στον νομό Έβρου.

Ο Στ. Πέτσας με επίσκεψη στους πληγέντες από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, οικισμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης και ο Ν. Μηταράκης με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στα ΜΜΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:07