search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:59
MENU CLOSE

Εισήγηση για σκληρό lockdown στην Αττική – Κλείνουν σχολεία, λιανεμπόριο

09.02.2021 14:58
«Φλέγεται» η Αττική με 795 κρούσματα κορωνοϊού, τριψήφιος αριθμός σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη - Media

 

Αυστηρό και καθολικό lockdown στην Αττική από την Πέμπτη ως την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό η οποία συνεδρίασε εκτάκτως μετά την μεσημεριανή σύσκεψη στο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθυνθεί με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες και να ανακοινώσει το σκληρό lockdown.

Αναμένεται να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και να λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης, οι εκκλησίες και το λιανεμπόριο, ενώ το μέτρο αφορά προς το παρόν μόνο την Αττική. Οι πληροφορίες αναφέρουν έχει τεθεί και το ζήτημα εάν θα ακολουθήσει τα ίδια μέτρα και η Θεσσαλονίκη.

Επίσης, από ό,τι φαίνεται θα ανασταλεί η λειτουργία και των κομμωτηρίων/κέντρων αισθητικής, όπως και η λειτουργία των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ, ενώ ανοιχτά αναμένεται να είναι μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση για σκληρό lockdown κατά τα πρότυπα του Μαρτίου ελήφθη με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά.

Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτε λιγότερο από αυτό το οποίο προστάζει η ανάγκη είχε δηλώσει το πρωί ο Β. Κικίλιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη και είχε ουσιαστικά προϊδεάσει για την εισήγηση του προς την επιτροπή τονίζοντας: «Θα πρέπει ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, η εισήγησή μου αν θέλετε στην επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση».

Ακολούθησε η έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και στην οποία αποφασίστηκε η άμεση σύγκληση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε ότι οι αποφάσεις θα παρθούν σήμερα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα επιπλέον 1526 κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 750 εντοπίστηκαν στην Αττική.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:59