search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41
MENU CLOSE

Σχολεία: Πώς θα γίνεται η τηλεκπαίδευση, τι θα γίνει με τις απουσίες

10.02.2021 07:07
Σχολεία: Πώς θα γίνεται η τηλεκπαίδευση, τι θα γίνει με τις απουσίες - Media

Μια μικρή παρένθεση ήταν τελικά η με φυσική παρουσία λειτουργία των σχολείων. Στα δημοτικά διήρκησε κάτι λιγότερο από μήνα. Στα δε Γυμνάσια και Λύκεια ελάχιστες ημέρες έως καθόλου.

Από αύριο ξεκινά και πάλι η τηλεκπαίδευση σε όλα τα σχολεία της Αττικής, ενώ θα ανακοινωθεί και σε ποιους άλλους νομούς.

Μόνο τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, με φυσική παρουσία.

Τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα γίνονται το πρωί και στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία το μεσημέρι από τις 2.10 έως τις 5.20.

Για τους μαθητές του δημοτικού από αύριο Πέμπτη, θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στο δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων της τηλεκπαίδευσης είναι υποχρεωτική ενώ τα μέτρα αναμένεται να εξειδικευτούν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Υπό αυτό το πρίσμα, για τους γονείς επανέρχεται το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.

Οι κανόνες για την τηλεκπαίδευση έχουν οριστεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς με σχετικές υπουργικές αποφάσεις ενώ το υπουργείο Παιδείας θα ξαναστείλει στα σχολεία νέες αναλυτικές οδηγίες και κυρίως όσον αφορά στο τεχνικό «κομμάτι», προκειμένου να διευκολυνθούν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς.

Οπως και στο προηγούμενο διάστημα η υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, θα γίνει μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία καθιστά δυνατή την απευθείας μετάδοση (ήχου και εικόνας) του μαθήματος προς τους μαθητές με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex .

Μηδενική είναι η χρέωση δεδομένων για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet.

Οι απουσίες των μαθητών στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης καταγράφονται σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών.

Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:39