Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
½ κούπα βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
½ κούπα βότκα
½ κούπα τοματοπελτές
½ κούπα κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
450 γραμμάρια ζυμαρικά (κατά προτίμηση πένες ή ριγκατόνι)
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Μερικά φύλλα βασιλικού
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι και το σκόρδο (αν χρησιμοποιήσετε) με το βούτυρο, μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέστε τη βότκα και μαγειρέψτε για 10 λεπτά για να εξατμιστεί.
Βάλτε τον τοματοπελτέ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά επιπλέον.
Τσεκάρετε τη γεύση και διορθώστε προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.
Εντωμεταξύ βράστε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώστε τα και συνδυάστε τα με τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα.
Σερβίρετε αμέσως με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και λίγα φύλλα βασιλικού για διακόσμηση.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.