search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:23
MENU CLOSE

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Κανονική άδεια ή αναστολή σύμβασης το δίλημμα στους εργαζόμενους στα Jumbo

10.02.2021 15:15
Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Κανονική άδεια ή αναστολή σύμβασης το δίλημμα στους εργαζόμενους στα Jumbo - Media

 

Για «εκβιασμό» προς τους εργαζόμενούς της καταγγέλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τη διοίκηση της εταιρείας Jumbo, η οποία με επιστολή της εν όψει των νέων περιοριστικών μέτρων τους καλεί να επιλέξουν ανάμεσα στο να πάρουν κανονική άδεια ή να τεθούν σε αναστολή σύμβασης.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, επιστολή που έστειλε η εταιρεία Jumbo προς τους εργαζόμενους, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωνε νέα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία και ετοιμαζόταν για νέο σκληρό lockdown στην Αττική, ανέφερε ότι «σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία ισχύουν από 6.2.2021, όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στην περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης δύνανται να λειτουργούν μόνον με τη μέθοδο του click away. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αποφάσισε να μην λειτουργήσουν τα καταστήματά της στις συγκεκριμένες περιοχές.

Κατόπιν των νέων δεδομένων, παρέχουμε στο προσωπικό μας το ευεργέτημα να επιλέξει, αντί να τεθούν οι συμβάσεις σε καθεστώς αναστολής, να λάβει μέρος της κανονικής του άδειας, λαμβάνοντας παράλληλα κα τις αντίστοιχες πλήρης αποδοχές. Σε διαφορετική περίπτωση, ακολουθώντας τα νέα μέτρα, οι συμβάσεις εργασίας θα τεθούν σε αναστολή.

Παρακαλούμε όμως μας γνωστοποιήσετε αυθημερόν από την ημερομηνία λήψης της παρούσας εάν επιθυμείτε να λάβετε κανονική άδεια ή να τεθεί ή σύμβασή σας σε καθεστώς αναστολής».

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων: Εκβιασμός

Ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του πογράμμισε ότι η εταιρεία «για άλλη μια φορά εκβιάζει ωμά τους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτήν, αποκαλώντας μάλιστα τον εκβιασμό “ευεργέτημα”! Μετά την επιλογή της να μην ανοίξει τα καταστήματα της εταιρίας αυτό το διάστημα, καλεί τους εργαζόμενους “να επιλέξουν” αν θα κάνουν χρήση μέρους της αδείας τους ή θα μπουν σε αναστολή, δηλαδή αν θα χάσουν μέρος του μισθού τους ή της άδειας τους!

Ο εκβιασμός έρχεται ως συνέχεια του “σπάσιμου νεύρων” που κάνει στη ζωή των εργαζομένων εδώ και 2 εβδομάδες καλώντας τους τη μια μέρα να εργαστούν, πριν τελειώσει η μέρα τους ενημερώνει ότι μπαίνουν σε αναστολή και προτού ξημερώσει τους φωνάζει ξανά στα καταστήματα, αφού ανοιγοκλείνει τα καταστήματα της προς εξυπηρέτηση των κερδών της».

Υπογραμμίζεται δε ότι «δεν θα επιλέξουμε με ποιον τρόπο θα ματώσουμε! Απαιτούμε την εξασφάλιση όλου του εισοδήματος, των αδειών και συνολικά των δικαιωμάτων μας! Με οργάνωση στο σωματείο μας, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μπορούμε να τα επιβάλλουμε!

ΥΓ. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν, τόσο η εργοδοσία των Jumbo όσο και το αρμόδιο υπουργείο, πόσοι συνάδελφοι απολύθηκαν αυτές τις μέρες από την συγκεκριμένη εταιρία. Εμείς γνωρίζουμε ότι είναι πολλοί συνάδελφοι, την ίδια ώρα του η εργοδοσία κάνει λόγο για αύξηση τζίρου τον Ιανουάριο φέτος (σε 13 ημέρες!) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10