search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:11
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση να λύνει προβλήματα, αντί να δημιουργεί ρίσκο

11.02.2021 04:00
 
Πολλή η φασαρία, καιρό τώρα, για το υγειονομικό ρίσκο στις πορείες και τις πολιτικές εκδηλώσεις. Ακόμη και αυτές των πέντε ατόμων. Πολύ συχνά εκ του πονηρού, με στόχο να χτυπηθεί η αντιπολίτευση. Και μάλιστα η πιο… ήρεμη και πιο μετρημένη αντιπολίτευση των πολλών τελευταίων χρόνων.
 
Η φασαρία τώρα γίνεται περισσότερο για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες για τα θέματα της Παιδείας. Ε, λοιπόν, ναι. Οι πορείες έχουνε ρίσκο, όπως όλες οι άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.
 
Ποιος φταίει όμως γι’ αυτές; Η αντιπολίτευση πάντως δεν φταίει. Αν η κυβέρνηση δεν άνοιγε μεγάλα μέτωπα μέσα στην πανδημία, η αντιπολίτευση, ακόμη και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να κινητοποιήσει ούτε ομάδες για 5 επί 5 στο ποδόσφαιρο.
 
Όταν η κυβέρνηση βάζει ταυτοχρόνως απέναντι καθηγητές, πρυτάνεις, φοιτητές και γονείς, και μάλιστα για παραπάνω από έναν λόγο, προφανώς ευθύνεται αυτή για τις αντιδράσεις.
 
Γιατί όμως η κυβέρνηση διαμαρτύρεται για το ρίσκο στις διαδηλώσεις; Όταν άνοιγε το εμπόριο, δεν παραδεχόταν ο υπουργός Ανάπτυξης ότι ανοίγει με ρίσκο;
 
Όταν άνοιγαν τα σχολεία για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, που μπαίνανε 25 σε μια τάξη, ο ένας πάνω στον άλλον, δεν υπήρχε ρίσκο; Φυσικά και υπήρχε, γι’ αυτό αυξήθηκαν τα κρούσματα στα παιδιά και τα ξανακλείνουν.
 
Στις δημόσιες συγκοινωνίες, όπου συνωστίζονται εδώ και έναν χρόνο οι επιβάτες, δεν υπάρχει ρίσκο;
 
Ό,τι άνοιξε με ρίσκο για εκατομμύρια ανθρώπους ξανακλείνει. Και η κυβέρνηση θυμάται να τα βάλει με εκατό, με πεντακόσιους ή χίλιους ανθρώπους, τους οποίους η ίδια βγάζει στον δρόμο.
 
Όταν όμως ανοίγεις μέτωπα με νέους ανθρώπους, που αισθάνονται μάλιστα ότι κινδυνεύουν λιγότερο από τον ιό, δεν μπορεί να περιμένεις ότι θα καθίσουν στο σπίτι τους.
 
Και άλλωστε τι θα γίνει αν ο ιός είναι εδώ και σε έναν χρόνο; Πιστεύει η κυβέρνηση ότι ο κόσμος, με τα χίλια δυο οικονομικά προβλήματα που προκαλεί η πανδημία, θα κάθεται στο σπίτι του;
 
Ας αποφασίσει λοιπόν να λύνει προβλήματα αντί να προκαλεί συγκρούσεις και να είναι σίγουρη ότι δεν θα βλέπουμε διαδηλώσεις με ρίσκο για τη δημόσια υγεία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:09