search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:10
MENU CLOSE

«Πράσινο φως» από τον ΠΟΥ στο εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65

10.02.2021 16:04
Αλαλούμ με εμβόλια στην ΕΕ: Η AstraZeneca διαψεύδει ότι αποσύρθηκε από τη σημερινή συζήτηση  - Media

 

«Ναι» στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τους άνω των 65 ετών λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που έδωσε στη δημοσιότητα τις οδηγίες του για το ζήτημα.

Ο ΠΟΥ ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου και για τις ηλικίες άνω των 65, παρά το γεγονός ότι οι κλινικές μελέτες διαθέτουν ελλιπή στοιχεία για τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, με αποτέλεσμα μια σειρά χωρών, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, να έχουν αλλάξει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα.

Παράλληλα, συστήνει τη χορήγηση του εμβολίου, ακόμη, και εάν είναι παρόντα τα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, περιορισμό της χρήσης του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου Οξφόρδης στους κάτω των 55 ετών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, στον απόηχο ανάλογων αποφάσεων που έλαβαν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, απαισιδοξία προκάλεσε η μελέτη του πανεπιστημίου της Ουιτγουότερσραντ στη Νότια Αφρική, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Medicine» και διαπίστωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca έναντι της μετάλλαξης δεν ξεπερνά το 10% όσον αφορά την αποτροπή εμφάνισης ήπιων και μέτριων συμπτωμάτων COVID-19.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:09