search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:00
MENU CLOSE

Μοναχή 117 ετών κόλλησε κορωνοϊό και θεραπεύτηκε (Video)

10.02.2021 17:20
Μοναχή 117 ετών κόλλησε κορωνοϊό και θεραπεύτηκε (Video) - Media

 

Η Λουσίλ Ραντόν ή αλλιώς μοναχή αδελφή Αντρέ, δεν είναι απλά μια μοναχή. Είναι η γηραιότερη γυναίκα στην Ευρώπη. Η ηλικία της είναι 117 χρόνια ζωής. Πρόσφατα η αδελφή Αντρέ κόλλησε κορωνοϊό. 

Η αδελφή Αντρέ διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό στις 16 Ιανουαρίου, στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στην Τουλόν, στη νότια Γαλλία. Η μεταφορά της στο νοσοκομείο κρίθηκε αδύνατη λόγω της ηλικίας της έτσι αφού δεν παρουσίαζε κάποιο σύμπτωμα έμεινε στον οίκο ευγηρίας σε απομονωμένη πτέρυγα. 
Πριν από μια ημέρα το τελευταίο τεστ που της έκαναν βγήκε αρνητικό. Η τυφλή μοναχή ξεπέρασε την ασθένεια και πλέον θα μπορέσει να γιορτάσει τα γενέθλια της στο γηροκομείο. 

«Όχι, δεν φοβήθηκα, επειδή δεν φοβόμουν να πεθάνω. Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι μαζί σας, όμως εύχομαι να ήμουν κάπου αλλού, μαζί με τον μεγάλο αδελφό μου, τον παππού και τη γιαγιά μου.» απάντησε αποστομωτικά στο δημοσιογράφο του καναλιού BFM όταν εκείνος τη ρώτησε εάν τρόμαξε. 
Η αδελφή Αντρέ, γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1904, και είναι ο δεύτερος γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη και η γηραιότερη γυναίκα στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον κατάλογο της οργάνωσης GRG (Gerontology Research Group). Έχει ακολουθήσει το μοναχισμό από το 1944. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:55