search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:24
MENU CLOSE

Όταν τα memes «χορεύουν» τις αγορές

10.02.2021 19:05
Όταν τα memes «χορεύουν» τις αγορές - Media

 

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσε μια χούφτα μικροεπενδυτές που αποφάσισαν να τα βάλουν με τους σορτάκιδες, ήρθε η ώρα για το καλαμπούρι.

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla Inc και ιδιοκτήτης της SpaceX, Ίλον Μασκ και μια σειρά από άλλες διασημότητες στα social media, όπως ο ράπερ Snoop Dogg και ο Gene Simmons των Kiss, την ώρα που το Bitcoin σπάει όλα τα ρεκόρ, έδειξαν τον δρόμο στους επενδυτές προς το Dogecoin, με την βοήθεια των… memes.

Σημειώνεται πως την Δευτέρα, η Tesla ανακοίνωσε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, καθώς και ότι θα αρχίσει να δέχεται το νόμισμα, που έχει ενισχυθεί σχεδόν 50% από τις αρχές του χρόνου, ως πληρωμή για προϊόντα, με αποτέλεσμα το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να καταγράψει νέο άλμα άνω του 10%. 

Σε ό,τι αφορά όμως το DOGE, μπορεί να πρόκειται για ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο, με σήμα ένα meme με την φωτογραφία ενός σκύλου, μπορεί ο Ίλον Μασκ να τρολάρει, όμως, το δεδομένο είναι πως η τιμή του… meme-coin εκτοξεύθηκε ξαφνικά πάνω από 800% μόνο μέσα σε 24 ώρες στις 29 Ιανουαρίου, με την κεφαλαιοποίησή του να αγγίζει πλέον τα 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε για να σατιρίσει τα κρυπτονομίσματα, με logo ένα meme με το σκύλο Shiba Inu που ήταν δημοφιλές πριν από αρκετά χρόνια, ξεκίνησε το 2013 με την τιμή του στα 0,000187 δολάρια, το 2021 με την τιμή του στα 0,004 δολάρια και τώρα βρίσκεται πλέον στα 0,074 δολάρια. Υπάρχουν πλέον 100 δισεκατομμύρια Dogecoins, με κάθε χρόνο να κόβονται πέντε δισεκατομμύρια νέα νομίσματα, ενώ πρόκειται για νόμισμα με φαινομενικά απεριόριστη προσφορά. 

Βασίζεται στον αρχικό πηγαίο κώδικα του Litecoin το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε στο Bitcoin, αλλά με μικρές τροποποιήσεις, όπως ταχύτερες συναλλαγές και αφαίρεση του ανώτατου ορίου προσφοράς και είναι ένα από τα αρχικά «altcoins».

Το «επόμενο παγκόσμιο νόμισμα», σύμφωνα με τις χιουμοριστικές (;) προβλέψεις του Ίλον Μασκ, καταγράφει άνοδο και δείχνει να σταθεροποιείται με κάθε «σπρώξιμο» του ιδρυτή της SpaceX και των μικροεπενδυτών του φόρουμ SatoshiStreetBets στο Reddit. 

Το Dogecoin δημιουργήθηκε ως αστείο για να σατιρίσει τα κρυπτονομίσματα, αλλά όπως είπε και ο Μασκ, η μοίρα αγαπά την ειρωνεία. Πάντως, η νέα φρενίτιδα δεν αρέσει σε όλους. Από την άλλη πλευρά βέβαια, σε κάποιους αρέσει… διαφορετικά και ήδη ακονίζουν τα δόντια τους…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:23