search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Γκίκας: Δεν φτάνουν μόνο 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική – Θα χρειαστεί παράταση

11.02.2021 06:22
Γκίκας: Δεν φτάνουν μόνο 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική - Θα χρειαστεί παράταση - Media

 

Την εκτίμηση ότι δεν αρκούν μόνο 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική, έτσι ώστε οι επιδημιολογικοί δείκτες να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, κανε το πρωί της Πέμπτης, ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Αχιλλέας Γκίκας.

«Μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφέροντας στο ζήτημα τη μάσκας, ο Αχιλλέας Γκίκας εξήγησε ότι στην επιτροπή γίνεται συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας καθώς υπάρχουν κενά και οι πολίτες δεν τις φορούν σωστά.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι μίλησε για υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

Υπέρ της διπλής μάσκας τάχθηκε και ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή τονίζοντας ότι πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και όχι το λαιμό. 

Ο Γ. Παυλάκης τόνισε ότι χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά «καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40