search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:20
MENU CLOSE

Η κακιά Μέρκελ: ω, τι πρωτότυπο!

09.10.2012 09:12
Η κακιά Μέρκελ: ω, τι πρωτότυπο! - Media

Παρακολουθούμε – όλη αυτή την επώδυνη περίοδο της κρίσης – την αντιευρωπαϊκή αρθρογραφία, το μένος κατά των αδιέξοδων μνημονίων και τις λεκτικές ακρότητες εναντίον των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων.

Παρακολουθούμε – όλη αυτή την επώδυνη περίοδο της κρίσης – την αντιευρωπαϊκή αρθρογραφία, το μένος κατά των αδιέξοδων μνημονίων και τις λεκτικές ακρότητες εναντίον των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων. Όλοι αυτοί οι σοφοί πατριώτες που παρεμβαίνουν έξαλλοι στα τεκταινόμενα δεν έγραψαν ποτέ μια κουβέντα για την εκτεταμένη αθλιότητα της μεταπολιτευτικής κοινωνίας των παροχών, των κεκτημένων, των επιδοτήσεων. Δεκαετίες τώρα δεν έγραφαν κουβέντα για την ακραία κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου, παρά μόνο για… ακόμα περισσότερες επιδοτήσεις.

Δεκαετίες τώρα σιωπούσαν εκκωφαντικά όταν οι κατά συρροή καταληψίες έχαιραν της απόλυτης ασυδοσίας και ανενόχλητοι κατεδάφιζαν προγραμματικά την πρωτεύουσα, τα πανεπιστήμια, τη δημόσια ζωή, την εμπορική κίνηση. Όλα τα χρόνια της μεταπολιτευτικής φούσκας, όχι μόνο δεν την κατήγγειλαν, αλλά στην πρώτη γραμμή των αγώνων πλειοδοτούσαν για ακόμα «καλύτερες μέρες», για ακόμα μεγαλύτερο πακτωλό παροχών, για ακόμα μεγαλύτερη ασυδοσία. Ο εγχώριος προοδευτικός – με άπειρα εισαγωγικά – χώρος δεν κατήγγειλε ποτέ και για καμιά περίπτωση όλη αυτή τη νεοελληνική διαστρέβλωση, η οποία έφερε τα μνημόνια και τις περικοπές, η οποία μας οδήγησε στη χρεοκοπία και την εξαθλίωση, η οποία μας κατέστησε ρεζίλι και βορά της διεθνούς κοινότητας. Το ότι οι πρόθυμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν κάθιδροι πίσω από τον κύριο Φωτόπουλο – ο οποίος ζητά δημοσίως την κατάλυση του πολιτεύματος με επαναστατικές διαδικασίες –, συνδικαλιστή της πιο απεχθούς εκδοχής του επάρατου ΠΑΣΟΚ, των πρασινοφρουρών και της αχαλίνωτης ασυδοσίας, δεν αποτελεί πρόοδο, ούτε – θεέ μου – αριστερή πολιτική! Οι δωρεάν προοδευτικοί που έχουν πείσει φιλάρεσκα τον εαυτό τους για το πόσο προχωρημένα άτομα είναι, μιλούν για νόμους της χούντας επειδή δεν τους παρέχουν την επαναστατική ελευθερία να γιαουρτώσουν ελεύθερα την κυρία Μέρκελ. Και αυτό γιατί η πολιτική των απρόσκοπτων γιαουρτωμάτων και των αριστερών τραμπουκισμών έφερε ανατροπές στα εκλογικά ποσοστά.

 Έτσι, αντί πολιτικών λύσεων, κινδυνολογούν ασύστολα και επιμένουν στην πιο ευτελή εκδοχή της πολιτικής του πεζοδρομίου. Το βασικό τους μέλημα είναι τα εκλογικά τους ποσοστά, οι εσωκομματικές ισορροπίες, όλη αυτή η χυδαία και δυσώδης κομματική πρακτική των αστικών κομμάτων, την οποία η Αριστερά έχει αναγάγει σε ζηλευτή συντροφική επιστήμη. Αν με τα γιαουρτώματα, σύντροφοι, λύνονταν και τα προβλήματα της χώρας, έπρεπε να βρίσκεται στην κυβέρνηση η ΦΑΓΕ. Η χώρα πάντως έχει άμεση ανάγκη από πολιτικές λύσεις. Όπως δεν έχει ανάγκη από νεοφιλελεύθερης έμπνευσης συμβολισμούς με επισκέψεις στήριξης, έτσι δεν έχει ανάγκη και από ξεθωριασμένες άναρθρες κραυγές της προοδευτικής, υποτίθεται, όψης του απεχθούς πολιτικού μας συστήματος.

 Στο κάτω – κάτω της γραφής, δεν επικαλούνται και καμιά εξυπνάδα· είναι προφανές σε όλους ότι η Μέρκελ θα υπερασπιστεί τα γερμανικά συμφέροντα· το ζήτημα είναι η δική μας πολιτική ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Και δεν μιλάμε μόνο για την τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη Χρυσή Αυγή και για το ΚΚΕ. Έτσι η Μέρκελ είναι ξεκάθαρο τι θέλει και τι ζητά για την πατρίδα της. Το ερώτημα είναι πόσο ξεκάθαρη είναι η πολιτική που ασκείται ή προτείνεται από το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Το ότι όλοι προτάσσουν το συμφέρον του λαού μας… είναι γνωστό.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:19