search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:41
MENU CLOSE

Μαζική πορεία καλλιτεχνών και μουσικών ενάντια στον «τρομονόμο» κατά τέχνης (Photos)

11.02.2021 11:56
Μαζική πορεία καλλιτεχνών και μουσικών ενάντια στον «τρομονόμο» κατά τέχνης (Photos) - Media

 

Παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση σωματείων από το χώρο του Πολιτισμού, με αίτημα την ουσιαστική ενίσχυση του καταρρακωμένου εισοδήματός τους από τον ένα σχεδόν χρόνο που είναι κλειστοί οι χώροι Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκέντρωση των σωματείων πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια και από εκεί πορεύτηκαν στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στη Βουλή, όπου κατέθεσαν ψήφισμα και υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει ενάντια στο νέο “τρομονόμο” που επιδιώκεται να επιβληθεί στο σύνολο του οπτικοακουστικού χώρου, μέσα από τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που συζητιέται στη Βουλή. 

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Λογοκρισία στην τέχνη

Για νόμο «λογοκρισίας» της τέχνης, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στο οπτικοακουστικό τομέα.   

Το νομοσχέδιο συζητείται στη Βουλή και, σύμφωνα με τον ΠΜΣ, η εφαρμογή του νόμου «δεν χωρά παρερμηνείες». Φέρνει δε ως παράδειγμα την Ισπανία, όπου με βάση αντίστοιχη νομοθεσία, έχουν γίνει 76 διώξεις, πολλές εκ των οποίων αφορούν καλλιτέχνες. «Στίχοι τραγουδιού που λένε «Δεν θα καταφέρουν να με λυγίσουν» απέναντι στις ειδικές δυνάμεις, θεωρούνται έως και “ωραιοποίηση της τρομοκρατίας”» σημειώνει ο σύλλογος. 

Οι μουσικοί υποστηρίζουν πως με βάση το «νομοσχέδιο Λιβάνιου» (πρώην «Πέτσα»), το υλικό που αναρτάται στο διαδίκτυο, όχι απλά θα λογοκρίνεται και θα διαγράφεται, αλλά και ο δημιουργός του θα διώκεται ποινικά, αντιμετωπίζοντας ποινές φυλάκισης από 3 σε 5 χρόνια για «δημόσια απειλή» μέσω διαδικτύου.

«Στη Γερμανία από το 2019 και έπειτα, μουσικοί, συγγραφείς, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί έχουν διωχθεί με βάση τον τρομονόμο, γιατί μέσα από το έργο τους κάνουν κριτική ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους», καταλήγει ο ΠΜΣ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:41