search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:36
MENU CLOSE

Νέο τουρκικό παραλήρημα: «Ξεχάστε το Βαρώσι – Εδώ ιδιοκτήτες είμαστε εμείς»

11.02.2021 15:21
Νέο τουρκικό παραλήρημα: «Ξεχάστε το Βαρώσι - Εδώ ιδιοκτήτες είμαστε εμείς» - Media
 
 
Σε ένα εφιαλτικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, κόντρα σε κάθε διεθνές δίκαιο και κάθε απόφαση του ΟΗΕ επιδώθηκε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Οκτάι σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε χαρακτηριστικά: «Το Βαρώσι δεν μπορεί να διατηρηθεί ως ερείπιο, μπορεί να γίνει ξανά το μαργαριτάρι της Κύπρου. Όλοι επωφελούνται από αυτό. Θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία για το Βαρώσι. Η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να ξεχάσουν ότι το Βαρώσι θα τύχει παζαρέματος. Τελείωσε αυτό. Περαστικά σας».
 
O κ. Οκτάι είπε ότι το άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης πόλης ήταν μια κίνηση καλής θέλησης και πρόσθεσε ότι «εδώ ιδιοκτήτες είμαστε εμείς. Η ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος. Το άνοιγμα του Βαρωσίου, πρόσθεσε, αποφάσισε η «κυβέρνηση» και η Τουρκία το στήριξε. «Είναι καλύτερα το Βαρώσι να είναι κλειστό και να τριγυρνούν τα ποντίκια ή τα παιδιά να κάνουν εκεί ποδήλατο» διερωτήθηκε.
 
Κατά τον Τούρκο Αντιπρόεδρο υπάρχουν δύο γείτονες, η Ελλάδα και η Τουρκία και στην Κύπρο, η «ΤΔΒΚ» και οι Ελληνοκύπριοι. «Τα προβλήματα μπορούμε να τα λύσουμε αμοιβαία, συνομιλώντας. Κάτι άλλο εκτός από αυτό δυσκολεύει την λύση» είπε.
 

Το Κυπριακό και οι «τρελοί Τούρκοι»

Για το Κυπριακό, χαρακτήρισε ιστορική και ξεκάθαρη την αναφορά του Ερντογάν ότι η ομοσπονδία τέλειωσε και πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος πλην της λύσης δύο κρατών, όπως και την αναφορά του Τούρκου προέδρου «θα γνωρίσετε καλά τους τρελούς Τούρκους» (ΣΣ: από το βιβλίο του Τουργκούν Οζακμάν «Αυτοί οι τρελοί Τούρκοι»).
 
Η Τουρκία δεν θα κάνει αυτή τη δουλειά με απειλές και ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι ένας ηγέτης που στέκεται όρθιος, είπε. Επανέλαβε τη θέση ότι η τουρκική πλευρά επέδειξε πάντοτε καλή θέληση αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση, υποστηρίζοντας και πάλι ότι η ε/κ πλευρά δεν θέλησε να μοιραστεί την εξουσία και τις πηγές. «Πρόθεση της ε/κ πλευράς είναι να αφομοιώσει τους Τ/κ και όλα τα παιχνίδια που έκανε, ήταν απάτες» είπε.
 
Η άτυπη πενταμερής, είπε ο κ. Οκτάι, θα είναι μια συνάντηση για το όραμα για την Κύπρο στην οποία δεν θα συζητηθεί η ομοσπονδία, καθώς όπως ανέφερε, ο Ταγίπ Ερντογάν «έβαλε την τελεία σε αυτό».
 

Το Κυπριακό και η δήλωση Μητσοτάκη

Πλέον μπορεί να τύχει διαπραγμάτευσης η λύση δύο κρατών, η ομοσπονδία είναι παρελθόν, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την λύση δύο κρατών, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος λέγοντας πως οι διαπραγματεύσεις από το 1968 μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να έχουν ένα αποτέλεσμα.
 
Αναφερόμενος στους υδρογονάνθρακες, ο κ. Οκτάι είπε ότι μπορούν να αποτελέσουν μέσον για ειρήνη και όχι για διαμάχη, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει πρόταση για τον διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου, από την «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους – όπως είπε – και είναι ακόμα σε ισχύ.
 
Απαντώντας και πάλι στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την αναφορά του στην κατοχική Τουρκία, ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι «άλλο είναι οι εντυπώσεις και άλλο η πραγματικότητα». «Τα μεγάλα ψέματα που είπαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός με το πρόσωπο που εκπροσωπεί την ε/κ πλευρά, στην πραγματικότητα είναι λόγια που είπαν κοιτώντας τον καθρέφτη τους. Αν θέλουν να δουν τον εισβολέα, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη» ανέφερε.
 
Πηγή φωτο: Twitter
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:35