search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:17
MENU CLOSE

Δίωρη επικοινωνία με Σι Τζινπίνγκ είχε ο Μπάιντεν: Αν δεν κάνουμε τίποτα θα μας συντρίψουν

11.02.2021 18:04
Μπάιντεν: Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους οι Ρεπουμπλικανοί στη δίκη Τραμπ; - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι πέρασε “δύο ώρες” την προηγούμενη μέρα στο τηλέφωνο με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά την πρώτη τους επαφή μετά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο.

“Πέρασα δύο ώρες στο τηλέφωνο χωρίς διακοπή με τον Σι Τζινπίνγκ“, εξήγησε ο Μπάιντεν από το Οβάλ Γραφείο.

“Αν δεν κάνουμε τίποτα, θα μας συντρίψουν”, πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας τη βούλησή του να αντισταθεί στο Πεκίνο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε τη βούληση του να είναι πολύ πιο αυστηρός από τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διατηρώντας παράλληλα μια σχετική συνέχεια στα οικονομικά θέματα.

Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας πιο πραγματιστικής προσέγγισης σε θέματα όπως το κλίμα, που εγκαταλήφθηκε από τον προκάτοχό του.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη “βαθιά του ανησυχία” όσον αφορά την “καταστολή στο Χονγκ Κονγκ”, τις “παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” στην επαρχία Σιντζιάνγκ και την όλο και πιο επιβλητική θέση του Πεκίνου στην περιοχή, ειδικά έναντι της Ταϊβάν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:17