search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:58
MENU CLOSE

Για πολιτική «ράβε – ξήλωνε» του Μητσοτάκη μιλά η Γεννηματά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2164
11-2-2021
13.02.2021 04:00
fofi-1.jpg

 

Για το Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά «η κυβέρνηση τρέχει πίσω από την πανδημία». Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη μιλά για υπουργική «κακοφωνία» και ένα αδιάκοπο «μπρος πίσω» σε κρίσιμες αποφάσεις σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αποτέλεσμα το νέο λοκντάουν που ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 
«Η κυβέρνηση», σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά, «απέτυχε με προβληματικά μέτρα, παλινωδίες και εμμονή στον συνωστισμό στα σχολεία. Και οδήγησε σε ένα νέο, αναγκαστικό λοκντάουν που πληρώνουν ακριβά οι πολίτες. Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα του ράβε – ξήλωνε της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Ας σοβαρευτούν πριν να είναι πολύ αργά. Να τηρήσουν και οι ίδιοι τα μέτρα και όχι να τα παραβιάζουν πρώτοι». 

Για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής «οι νέες αποφάσεις επιβάλλεται να συνοδευτούν και από νέα, γενναία μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων». Και τόνισε: «Όχι άλλα ημίμετρα. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι για μήνες να ζουν με 534 ευρώ, όταν οι υποχρεώσεις τους τρέχουν. Δεν μπορεί οι επαγγελματίες να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους. Θέλουμε η κοινωνία να μείνει όρθια και οι επιχειρήσεις ζωντανές». 
Η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα τονίζει, σε ανακοίνωσή της, πως «μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν επιτρέπεται να ενεργεί η κυβέρνηση ως περιφερόμενος θίασος». Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, «δεν έφθανε που η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της δίχασε τους επιστήμονες και προχώρησε σε προβληματικά μέτρα, αλλά επιπλέον με τις παλινωδίες και τους αυτοσχεδιασμούς της το Σαββατοκύριακο δημιούργησε περισσότερη ανασφάλεια στους πολίτες». 

«Οφείλουν να σοβαρευθούν», συνεχίζει το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας πως «ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως θα προτείνει στους επιστήμονες (το είδαμε και αυτό) σκληρό λοκντάουν και πως τα σχολεία αποτελούν εστίες διασποράς του ιού, αδειάζοντας έτσι την υπουργό Παιδείας που συνεχίζει να μη “βλέπει” τον συνωστισμό στις τάξεις. Αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης που άλλα έλεγε την ίδια ώρα σε Μέσα Ενημέρωσης». 

«Προκλητικές εικόνες»

Στο ίδιο πλαίσιο, δριμεία κριτική άσκησε η Χαριλάου Τρικούπη στον Μητσοτάκη για τα όσα συνέβησαν στην Ικαρία, τονίζοντας ότι η ευθύνη του πρωθυπουργού είναι «προσωπική και δεδομένη», καθώς «δεν είναι υπεράνω του νόμου, ούτε μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες, αλλά εξαιρούν τους εαυτούς τους από τα μέτρα». 
Για το Κίνημα Αλλαγής «οι εικόνες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία είναι προκλητικές και προσβλητικές. Κυρίως για τους πολίτες που καλούνται να κλειστούν στα σπίτια τους από τις 6 το απόγευμα και να τηρήσουν τα μέτρα, ενώ ο πρωθυπουργός, υπουργοί και στελέχη της Ν.Δ. συνωστίζονται και γευματίζουν». 

«Είναι επίσης γεγονός ότι η ΕΡΤ – όπως και άλλα κανάλια αρχικά – αποσιώπησαν το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη, όπως και τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία. Δεν γνωρίζουμε αν έγινε παρέμβαση με σκονάκι (όπως καταγγέλλεται) ή με προφορική εντολή. Το βέβαιον είναι ότι έγινε. Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:57