search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:51
MENU CLOSE

Δένδιας: Οι χώρες να αποφεύγουν τους εκβιασμούς

12.02.2021 14:02
Δένδιας: Οι χώρες να αποφεύγουν τους εκβιασμούς - Media

 

«Στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, υποστηρίζουμε ότι οι χώρες πρέπει να αποφεύγουν οποιουδήποτε εκβιασμούς,» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Φουάντ Χουσεΐν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως «η Ελλάδα έχει στόχο την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας» και σ’ αυτό το πλαίσιο διοργάνωσε χθες το “Φόρουμ Φιλίας” με τη συμμετοχή επτά χωρών. Επανέλαβε δε πως το “Φόρουμ Φιλίας” δεν είναι συμμαχία εναντίον οιουδήποτε, αλλά «μια προσπάθεια πολυμερούς συνεργασίας, ανοιχτό σε όλες τις χώρες, που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο, υποστηρίζουν την εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή».

«Είναι λυπηρό ότι η προσπάθεια αυτή, αντί να βρει ανταπόκριση, διαστρεβλώνεται από ορισμένα κέντρα, μάλιστα εκτοξεύοντας εναντίον μας κατηγορίες και ύβρεις», σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Εμείς δεν πρόκειται να συρθούμε σ’ αυτή τη ρητορική. Σκοπός μας είναι η αποκλιμάκωση και, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, η δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας με όλους».

Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως «η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ. Καταδικάζει όλες τις παράνομες εισβολές στο έδαφος του Ιράκ, οι οποίες ονομάζονται κατ΄ευφημισμό “ειρηνευτικές επιχειρήσεις”».

Άλλωστε, όπως τόνισε, η Ελλάδα πιστεύει «ως θέμα αρχής ότι οι διμερείς διαφορές θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Η απειλή βίας, η χρήση βίας, δεν είναι μέσα σε αυτά τα οποία η Ελληνική Δημοκρατία ανέχεται ή υποστηρίζει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45